Un col·lectiu ciutadà preocupat pel deteriorament de la Sala Edison de Figueres, de propietat privada i tancada des de fa anys, ha iniciat una recollida de signatures a través de Change.org. El grup, anomenat Salvem la Sala Edison, vol adhesions per "salvar" l´edifici i acusa l´administració de "deixadesa".

El col·lectiu explica la seva acció amb aquests arguments: "La sala Edison és un edifici situat a Figueres. Va ser inaugurat el 1914 essent un dels primers cinemes, amb capacitat per 1.400 persones, que hi va haver a la província de Girona i fins i tot a Catalunya. La finca arrossega molts anys d'història i uns interiors modernistes de Josep Azemar de gran interès patrimonial per a la ciutat. Tot i així, d'ençà el 1984 l'immoble es troba a en un progressiu estat d'abandó perquè l'ajuntament de Figueres i els seus propietaris no n'han tingut la suficient cura. Durant aquest temps s'ha especulat per ubicar-hi projectes (museu del cinema, museu del circ, unes galeries comercials) que no han arribat a quallar per diferents circumstàncies. La situació a hores d'ara és molt greu. El nivell de deteriorament de l'edifici és evident per això exigim que s'hi intervingui amb la màxima urgència per evitar el seu enderroc, com algunes veus, poc sensibles a la pèrdua patrimonial que suposaria per la ciutat, ja comencen a apuntar". I afegeix "cal evitar la pèrdua definitiva del llegat de la sala Edison per la deixadesa de l'administració".

És per aquest motiu que des del col·lectiu de Figueres per la Sala Edison requereixen l'ajut ciutadà "per demanar una ràpida intervenció".