Més de 1000 vehicles han passat la campanya de control de velocitat realitzada per la Guàrdia Urbana del 17 al 23 d'agost en diferents punts de Figueres. En total s'han controlat 1150 vehicles, d'entre els quals s'han denunciat 35 infraccions administratives, cap d'elles penal.

Els resultats obtinguts constaten que el tram urbà de la N-IIa, a l'Avinguda Salvador Dalí, és on es detecten les infraccions amb velocitats més elevades (87 km/h), essent una via que, per tractar-se d'una travessera de carretera nacional, té un límit de 50 km/h. En aquest tram s'han realitzat dos controls: un el dilluns, on es van controlar 518 vehicles, d'entre els quals es van denunciar 6 infraccions, i l'altre el diumenge, amb 133 vehicles controlats i 20 infraccions denunciades.

Els altres punts de la ciutat on s'han realitzat controls han estat a l'Avinguda Montserrat Vayreda (cap infracció entre els 125 vehicles controlats), a l'avinguda Vilallonga (1 infracció entre els 138 vehicles controlats), al carrer Montgó (cap infracció entre els 64 vehicles controlats), al carrer Ausiàs March (3 infraccions entre els 80 vehicles controlats) i a la ronda Sud (8 infraccions entre els 92 vehicles controlats). Recordar que, a excepció del tram urbà de la N-IIa, per la resta de vies urbanes de Figueres la velocitat màxima permesa és de 40 km/h.

L'inspector en cap de la Guàrdia Urbana, Josep Maria Riera, explica que el que es cerca amb aquestes campanyes és la "conscienciació dels conductors, per aquest motiu les anunciem i posteriorment expliquem els seus resultats. Tot i que hi ha hagut un 3% d'infraccions, es pot considerar un bon indicador. Hem de tenir present que, en els sinistres en els quals intervé la velocitat, els resultats lesius poden ser molt importants per a les persones".

En la mateixa línia es manifesta el tinent d'alcalde i regidor de Seguretat Ciutadana i Protecció civil, Pere Casellas, subratllant que "cal potenciar aquestes mesures i fer-ne alhora la màxima difusió possible, atès que l'afany del govern és preventiu, per evitar accidents, i en cap cas recaptatori".