El regidor d'ERC-MES de Boadella d'Empordà, Pau Alegrí, s'ha fet enrere i no donarà suport a la moció de censura prevista contra l'alcalde, Frederic Minobis. Així ho han confirmat fons de la formació i la regidora de CiU, Montserrat Guixà, que assegura que Alegrí li va dir que «l'havien pressionat en una trobada a l'Ajuntament que va durar més de dues hores amb el president del Consell, Ferran Roquer, i altres membres del partit i l'ens».

Davant d'aquesta situació, queden només dues regidores (totes dues de CiU) que donarien suport a l'actuació. Una xifra insuficient davant dels cinc edils que hi ha a l'Ajuntament per tirar-ho endavant. Guixà diu que esperaran uns dies però que tenen previst organitzar una xerrada per explicar als veïns les «irregularitats» i la tensa situació que es viu al Govern.

«La situació en aquests moments és molt greu», assegura Guixà. I és que tot i que tenien previst presentar en les properes setmanes una moció de censura contra Minobis, de moment, no serà possible. Aquest dilluns, la regidora de CiU denunciava que l'Ajuntament els posava problemes per entrar a registre la moció però a tot això s'hi ha afegit ara que el regidor d'ERC ha decidit abandonar. «Està cansat i a mi em va admetre que l'havien pressionat», explica Guixà. Diu que la renúncia es va produir després d'una reunió l'endemà de posar la denúncia per presumptes irregularitats de Minobis als jutjats. «A la trobada hi havia l'alcalde, Roquer, el gerent del consell i un altre regidor. Quan en va sortir em va dir que es desmarcava», explica. Aquest diari ha intentat sense èxit contactar amb Alegrí i Roquer perquè donessin la seva versió dels fets però membres d'ERC han confirmat la retirada del suport d'Alegrí en aquest assumpte fruit, creuen també, de «pressions».

Guixà diu que el que volen que quedi clar és que el principal problema és que a hores d'ara encara no saben quin sou cobra Minobis, ni els han fet arribar l'estat de comptes municipals ni el ROM. «Tampoc ens han informat de qüestions internes de l'Ajuntament», insisteix. Davant la impossibilitat de fer la moció de censura, diu que, de moment, la denúncia tira endavant «tot i que Alegrí va intentar retirar-la perquè li van dir que ja estava enviada a Girona». La previsió és fer una xerrada al poble per explicar la situació i les irregularitats que han detectat però diu que encara no els han autoritzat a fer-ho a la Societat de Boadella, de propietat municipal. «També hi van penjar papers on ho explicàvem, que han desaparegut», afegeix.