El centre d'Estudis Trobadorescos de l'àrea de Patrimoni Històric de l'Ajuntament de Castelló i l'Institut de Llengua i Cultura Catalanes de la Universitat de Girona coorganitzen per quinzè any consecutiu la programació més acadèmica i cultural del 25ena edició del tradicional festival Terra de Trobadors del municipi en el marc del cicle de conferències «Miquel Pujol Canelles».

En aquest edició i per quarta vegada, l'assistència a aquest cicle de xerrades té el reconeixement de crèdits de lliure elecció per part de la Universitat de Girona. Per això, els universitaris que hi assisteixin rebran 0,5 crèdits d'aquest tipus que equivalen a 15 hores lectives.

Les cinc ponències d'enguany aniran a càrrec de destacats professors universitaris, investigadors i medievalistes que presentaran les seves darreres recerques al voltant dels eixos temàtics, culturals i històrics del festival, enguany sota el lema «Castelló, capital comtal».

Múltiples actes i actuacions

El cicle de conferències començarà el dijous 10 de setembre, a les sis de la tarda, a la capella de Santa Clara amb la xerrada inaugural del Festival «Ramon Muntaner, un cronista en terra de trobadors» a càrrec de la doctora Lola Badia, professora de Filologia i membre del Centre de Documentació Ramon Llull de la Universitat de Barcelona. A continuació tindrà lloc la presentació del número 14 de la revista Mot so razo, a càrrec de la doctora Miriam Cabré de la Universitat de Girona.

Un dels actes principals d'aquesta nova edició serà la inauguració del Museu d'Història Medieval de la Cúria-Presó que data del segle XIV, també aquell dijous, a dos quarts de vuit del vespre.