La Taula contra la Pobresa Energètica va convocar ahir a la nit un acte de protesta a la plaça del Gra de Figueres al qual van assistir 27 persones per denunciar el cas d'un home, en Miloud, de 38 anys i empadronat a Lleida, que des de fa gairebé un mes dorm en un banc d'aquest espai públic. Diuen que els Serveis Socials no li donen sortida i que només li han permès dormir tres nits en un dels llits municipals que hi ha per a aquests casos perquè no està empadronat al municipi. L'Ajuntament assegura que s'han seguit els protocols i que li han ofert els mitjans per poder retornar a la població on residia. També que s'ha contactat amb els Serveis Socials d'aquesta ciutat perquè fos atès quan hi arribés però que no s'hi va acollir. Miloud, en canvi, diu que ell no vol tornar a Lleida perquè no hi té feina i que vol quedar-se per trobar-ne aquí, on ha fet alguns contactes.

"Vaig venir de Lleida perquè jo allà treballava com a temporer a la campanya de la fruita i amb la pedregada que va caure em vaig quedar sense feina", explica en Miloud, de 38 anys i d'origen algerià. Assegura que va sortir de casa amb uns 200 euros a la butxaca esperant trobar feina aquí però diu que a la primera parada a Barcelona el van "estafar" oferint-li una possible feina i un lloc on dormir.

Aleshores, afegeix, va emprendre el camí cap a Figueres. "Vaig anar a l'Oficina de Treball i després als Serveis Socials on em van fer diverses entrevistes però després em van dir que si no estava empadronat aquí només em podien oferir un entrepà i el bitllet per tornar però jo no volia tornar perquè no tinc on anar i aquí he fet alguns contactes per trobar feina", insisteix. En Miloud i els representant de l'entitat que dóna suport a persones sense recursos ho atribueixen tot al fet que no estigui empadronat a la ciutat.

De fet, diu que està intentant empadronar-se aquí però que té dificultats i que, a la seva vegada, això impedeix que l'ajudin. Malgrat això, després que l'entitat alertés la Guàrdia Urbana se'l va allotjar unes nits en un pis-alberg d'emergència que té l'Ajuntament però després li van dir que li oferien els mitjans per tornar al seu lloc d'origen.

Així mateix ho corrobora l'Ajuntament, que insisteix que s'han seguit tots els protocols i que, a més, es va parlar amb els Serveis Socials del seu municipi per tal que fos atès allà tan bon punt arribés. "Els treballadors dels Serveis Socials tracten sempre amb ofici i sensibilitat tots els casos i, en cap cas, s'ha desatès ningú", afirmen en un comunicat. L'entitat assegura que l'Ajuntament desatén les famílies més necessitades i li recorda que tampoc han complert amb la moció proposada per la Taula i "aprovada per unanimitat".