13 de agost de 2015
13.08.2015
Advertència

Precaució per les pluges intenses previstes a les comarques gironines

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l'Alerta del Pla INUNCAT per a aquest dijous, dia 13, a la tarda

13.08.2015 | 14:35
Mapa de risc de pluja.

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l'Alerta del Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT per la previsió d´un front de pluges intenses que aquesta tarda afectarà la meitat nord-est de Catalunya amb especial intensitat a les comarques gironines.
 
Es demana a la població que prengui mesures d'autoprotecció, especialment en la conducció, seguint els consells del Servei Català de Trànsit. A més, netejar desguassos i embornals de fulles seques i brutícia pot evitar moltes petites inundacions de baixos, pàrquings i patis interiors. També és molt important evitar aparcar vehicles en rieres i zones inundables allà on pugui ploure.

Al vespre les pluges quedaran restringides al litoral nord i central. L'episodi  de pluges, que podrà allargar-se fins demà divendres, es preveu que afecti al litoral central i de Tarragona. Els xàfecs aniran acompanyats de tempesta i localment de calamarsa o pedra i ratxes fortes de vent.
 
Protecció Civil de la Generalitat recomana molta prudència a la població que es trobi a les zones afectades, sobretot en els desplaçaments i activitats que es facin a l'aire lliure. Cal refugiar-se en un lloc tancat o dins el cotxe fins que passi el gruix de la tempesta, i allunyar-se de rius i zones inundables. Trobareu totes els consells de Protecció Civil de la Generalitat en cas de fortes pluges al web interior.gencat.cat/inundacions
 
En cas de tempesta amb aparat elèctric cal que us allunyeu d'antenes, arbres, etc., i no us apropeu tampoc a elements metàl·lics o a l'aigua, ja que actuen com a cossos conductors. Els llocs més segurs durant una tempesta són els que ens aïllen de l'exterior, com edificis o vehicles tancats, perquè condueixen l'electricitat per la part exterior fins a terra sense fer mal als ocupants. Trobareu tots els consells de Protecció Civil de la Generalitat al web interior.gencat.cat/tempestes
 

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema