CiU ha entrat una instància a l'Ajuntament de Cadaqués demanant a l'alcalde, Pep Lloret, que no s'apliquin aquest estiu els canvis de model previstos per passar la Policia Local a guàrdies municipals. El grup a l'oposició, impulsor els darrers quatre anys del model de Policia Local, considera que cal una reflexió i abordar-ho amb consens amb la participació també de la Generalitat.

La inst`nacia es va enviar ahir al matí a l'alcalde i la resta de regidors del govern. Segons el regidor i exalcalde, Joan Figueras, «demanem una mena de treva en el tema de la Policia perquè està fent molt mal a la imatge de Cadaqués». Considera que hi han passat i continuen passant coses greus però que cal deixar de tensar la corda per trobar una solució que satisfagui a totes les parts. «Ell ha tingut problemes amb la policia, jo també en vaig tenir i no podem cada quatre anys, que hi hagi canvis de criteri». Nosaltres proposem que es deixi córre l'estiu, diu el regidor, i «ens sentem ells, nosaltres i la Generalitat, perquè són els que hi entenen, i intentem arribar a un acord de model de policia». Figueras admet que «sabem que és molt difícil, que pensem molt diferent però ho hem d'intentar».

La proposta és que aquest estiu s'aparqui qualsevol canvi i «si després del 14 de setembre podem tenir una reunió i intentar trobar un acord de model». Figueras està convençut que això serà molt positiu per a la població.

L'alcalde, Pep Lloret, va preferir ahir no valorar la proposta a l'espera de conèixer el contingut de la instància.

L'alcalde actual i el regidor han fet un pas ferm per remodelar el servei però amb criteris diferents i en cada una de les etapes, la decisió ha generat controvèrsia a la població i dins el propi cos.

El 2013 el govern convergent que liderava Figueras va decidir convertir l'equip de vigilants municipals en Policia Local perquè considerava que per les característiques de Cadaqués i la població visitant ho requeria. Va abordar-ho amb una forta inversió i fent canvis a l'estructura. El cap fins llavors, el caporal Antoni Mirabete, es va passar a Protecció Civil i al capdavant de la policia de forma provisional es va situar un inspector que més tard per una polèmica va acabar no renovant-se. Va ser un dels protagonistes d'un grup de whattsapp entre agents amb comentaris despectius a detinguts i funcionaris.També es va convocar un concurs per un agent i una borsa per l'estiu. Les eleccions van suposar que ERC?obtingués l'alcaldia. Com ja anunciavevn durant la campanya s'ha fet passes per canviar el model. S'ha aturat la convocatòria de places i s'ha retornat al seu lloc Antoni Mirabete amb qui tenen plena confiança. Relacionat amb el cap sorgia una nova polèmica per una denúncia de la pròpia Policia Local a Antifrau per pressumptes irregularitats relacionades amb aquest. Però l'actual govern vol una policia més propera. Espera fer els tràmits a finals d'agost per portar-ho al ple de setembre.