11 de agost de 2015
11.08.2015
Via pública

L'àrea verda de Figueres ha tingut un índex d'ocupació del 65% en mig any

L'Ajuntament estudiarà estendre la regulació de l'aparcament a més carrers de la ciutat

11.08.2015 | 07:56

L'Ajuntament de Figueres ha fet el primer balanç després dels primers sis mesos de la prova pilot de l´àrea verda d´aparcament en una zona delimitada entre la Rambla, l´avinguda Salvador Dalí, el carrer Pere III i el carrer Sant Pau. Segons el gerent de Fisersa, Lluís Martínez, des del mes de febrer passat fins ara, l´índex d´ocupació de les 172 places de zona verda ha estat del 65%, mentre que l´índex d´ocupació de les 670 places de zona blava del centre de la ciutat és del 57%. Mentrestant, les 64 places de zona blava que hi ha dins del sector de l´àrea verda tenen encara un índex d´ocupació inferior, del 55%.

L´empresa municipal de serveis, que gestiona aquesta àrea verda, destaca els beneficis que aquesta regulació ha comportat a escala social, ja que, des d´un primer moment, la resposta dels veïns afectats va ser favorable. Des que el mes de febrer es va posar en funcionament l´àrea verda, un total de 980 vehicles s´han donat d´alta a l´Ajuntament per poder ser beneficiaris d´aquest sistema –les seves matrícules queden registrades en una base de dades.

El conseller delegat de Fisersa i regidor de l´Ajuntament de Figueres, Manel Toro, afirma que el procés d´implantació de l´àrea verda s´ha fet mitjançant la bona col·laboració del departament informàtic. "Vam entendre que no havíem de molestar la gent amb la paperassa i els tràmits es van fer internament", recorda Toro.

Reflexió

A partir d´aquesta prova pilot realitzada ara pel consistori figuerenc, es plantejaran com s´ha de fer, en el futur, la regulació de l´aparcament al centre de la ciutat, una tasca problemàtica. "Ens ha arribat la demanda per part d´altres associacions de veïns per estendre l´àrea verda, però serà a partir d´aquest mes de setembre quan començarem a veure les inquietuds que hi ha. Si no és per un interès majoritari del veïnatge, no es farà", manifesta Manel Toro.

De fet, l´equip de govern figuerenc té dibuixat un esbor­rany de com ha de ser l´àrea verda, però fins que no n´hagin parlat amb els veïns afectats no tiraran endavant la iniciativa. Les primeres 172 places es van incorporar a través d´un procés de deliberació amb els veïns dels carrers afectats per aquesta àrea verda.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema