Una avaria mecànica en un tren d'alta velocitat (TAV) de la línia internacional va deixar ahir al matí una desena de viatgers sense seient. El comboi, que procedia de Tolosa i es dirigia a Barcelona, es va quedar aturat abans de les 11 del matí a les andanes de l'estació del TAV de Figueres-Vilafant per un problema mecànic del mateix tren. Això va provocar que els usuaris d'aquest comboi, tant els que havien pujat en una de les parades de França com els que es trobaven a Figueres-Vilafant i Girona, haguessin d'esperar.

Segons va informar Renfe, davant l'avaria mecànica del tren, es va prendre la decisió que els passatgers del comboi afectat agafessin el següent tren que feia el mateix recorregut (que teòricament havia de passar una mitja hora després de la incidència).

Per tant, els viatgers que havien pujat a França van haver de baixar del comboi i es van haver d'esperar, amb els usuaris de Figueres-Vilafant, a les andanes d'aquesta estació del TAV. Al cap de mitja hora, els passatgers es van encaminar cap al tren que els havia de portar fins a Barcelona. Tot i això, el canvi de comboi va suposar un parell d'afectacions més. D'una banda, el transbord dels viatgers del tren avariat al substitutori va provocar que es retardés la sortida del comboi, que va ser prop de 20 minuts més tard del previst. De l'altra, el tren que havia de portar tots els usuaris fins a Barcelona no tenia els seients necessaris per a poder transportar els passatgers dels dos combois.

Això va suposar que una desena de viatgers, segons Renfe, es quedessin sense seient per aquest trajecte. L'operador ferroviari va aclarir ahir que es va donar l'opció als usuaris que no tenien plaça d'esperar el proper tren. Ara bé, els passatgers van preferir viatjar dempeus per no haver d'acumular més retard. Renfe va detallar que «no hi ha cap problema que en casos excepcionals» els usuaris no estiguin asseguts durant el trajecte del TAV. D'aquesta manera, els viatgers del tren que va patir el problema mecànic a Figueres-Vilafant van arribar finalment a Barcelona 50 minuts més tard del previst.

Pel que fa al retorn de l'import del bitllet, Renfe va avançar que a partir d'avui es pot demanar la indemnització del trajecte.