09 de agost de 2015
09.08.2015
Figueres

Estudien combatre els coloms amb sistemes d'esterilització

Figueres té problemes per aquests animals, que han aixecat queixes de veïns de diversos carrers

09.08.2015 | 14:12

Figueres estudiarà nous sistemes per a l'estabilització o reducció de la població de coloms amb sistemes d'esterilització que ja han aplicat altres poblacions. La ciutat té problemes en diversos carrers que porta a les queixes dels veïns.

La portaveu del PP, Maria Àngels Olmedo, demanava al ple celebrat dijous que es prenguin mesures per resoldre la insalubritat i brutícia generada per aquestes aus en punts com el carrer Enginyers al tram del Museu de l'Empordà o el carrer Pep Ventura o pujada del Castell. La regidora insistia que en alguns punts els veïns estan "desesperats" i demanava que s'actués amb la "màxima urgència".

El regidor de Medi Ambient, Francesc Cruañes, posava de manifest que "som conscients que existeix el problema" i anava més enllà admentent que "vostè ha esmentat una sèrie d'indrets i n'hi podria afegir uns quants més". El regidor explicava que reben moltes queixes i que s'atenen de forma individual perquè cada cas requereix un tractament diferent. "Es mira d'atendre totes les persones que sol·liciten el nostre ajut" deia Cruañes. El regidor avançava que "al marge d'això s'estudia l'adopció de sistemes que ens diuen que han estat provats en altres poblacions per mirar que no proliferin més els coloms". Es tractaria de "sistemes basats en l'esterilització per tal que no es puguin multiplicar i anar augmentant"-

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema