El diputat de Convergència Democràtica al Congrés per Girona, Jordi Xuclà, ha valorat els Pressupostos Generals de l'Estat i ha afirmat que "el PP presenta uns pressupostos pel 2016 amb obres que diu que acabarà el 2020, una gran presa de pèl". Per Xuclà "dintre del desastre de la inversió baixa a tot Catalunya, Girona és la demarcació més maltractada. Ens prenen el pèl i no es prenen gens seriosament els dirigents gironins del PP".

Tal i com ha dit el diputat gironí, els Pressupostos Generals de l'Estat pel 2016 pugen les partides destinades a l'aparell burocràtic dels ministeris i de Presidència, "en lloc de destinar els recursos addicionals a polítiques socials o que contribueixin a la dinamització econòmica", referint-se a la congelació dels departaments d'Indústria, Foment, Agricultura i Ocupació.

A més, tal i com ha declarat Xuclà "sabem que les obres no es poden fer d'un dia per l'altre però el que fa el PP amb els pressupostos del 2016 és pur maquillatge: partides misèrrimes per obres que situa el gruix de la seva inversió el 2019 i el 2020, mai havien arribat tan lluny en la seva deixadesa cap a les comarques gironines".

Per Xuclà, les grans obres que ens anuncien pel 2016 "totes tenen partides inferiors a un milió d'euros, allò que se'n diu obrir partida, per deixar les obres per més endavant". En el cas de Pont de Molins, que situen el 2020, de Bàscara amb 800.000 euros per una obra de milions i del Medinyà-Orriols on la partida és de 900 mil euros. "Això vol dir que continuen la tònica de fer obres en 40 mesos, com un xiclet que estiren i estiren pensant que no tenim memòria ni ells sentit del ridícul". "De veritat de veritat, aquests pressupostos pel 2016 només tenen partides suficients i dignes per les rotondes de Figueres i Vilafant per accedir a la N-II. La resta, focs d'artifici amb anuncis pel 2019 i 2020".

Pel diputat gironí el PP demostra una vegada més el nul interès en Catalunya. "El dissabte passat el candidat del PP Garcia-Albiol va ser a Girona per presentar Enric Millo com el polític gironí influent en els despatxos de Madrid. Aquests pressupostos són la carta de presentació del candidat Enric Millo: una irrellevància colossal. Definitivament, és hora de jubilar aquesta política de maltracta cap a les comarques gironines" ha conclòs.

Per la seva banda, el portaveu de Convergència Democràtica al Congrés, Pere Macias, ha assegurat que "reflecteixen les dues obsessions del Govern: recentralitzar i burocratitzar". Macias també ha titllat d'"insultant" la inversió a Catalunya, "que representa el 20% de la població, el 18% del PIB i el 20% de recaptació fiscal, però que només rep el 10,7%", que ha afegit que és la segona menor xifra de la història recent. El portaveu de CDC ja ha avançat que el seu grup presentarà esmena a la totalitat a aquests Pressupostos Generals de l'Estat que considera "francament decebedors per a Catalunya i rotundament antisocials".