Protecció Civil manté el pla Inuncat en fase de prealerta per les pluges que han caigut durant aquest dissabte a la tarda i que han causat diverses incidències, sobretot a les comarques de Girona, i l'augment del cabal dels rius. El telèfon d'emergències 112 ha rebut entre les 16.30 i les 20.00 hores 136 trucades. Per la seva banda, els Bombers de la Generalitat han fet 86 serveis per pluja i vent, cap d'ells de gravetat. L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha registrat un augment del cabal del riu Ter i afluents des de l'embassament de Pasteral i fins a Torroella de Montgrí. Davant d'aquesta situació, l'ACA recomana evitar els accessos a la llera, punts baixos, guals i encreuaments de riu a nivell.

Segons el Servei meteorològic de Catalunya, les pluges han d'anar a menys les pròximes hores, i retirar-se cap al mar. De cara diumenge només es preveu que es puguin superar els 20 litres per metre quadrat en 30 minuts a les comarques d'Osona, el Ripollès i la Garrotxa.

Aquest dissabte el Servei Meteorològic de Catalunya ha registrat en només 30 minuts: 43,3 mm a Anglès, 27,4 mm a Banyoles i 20,7 mm a Girona.

Per la seva banda, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha informat al Centre d'Emergències de Catalunya CECAT de Protecció Civil, d'un augment del cabal del riu Ter i afluents des de l'embassament de Pasteral i fins a Torroella de Montgrí. Aquest increment es deu a les pluges acumulades a la conca del Mig i Baix Ter, i s'espera que aquesta situació es mantingui durant les pròximes hores.

Les recomanacions de l'ACA són les d'evitar els accessos a la llera, punts baixos, guals i encreuaments de riu a nivell. El CECAT ha traslladat aquestes recomanacions als municipis afectats, que són: La Cellera de Ter, Sant Julià de Llor i Bonmatí, Anglès, Bescanó, Sant Gregori, Salt, Girona, Sarrià de Ter, Sant Julià de Ramis, Celrà, Bordils, Cervià de Ter, Sant Jordi Desvalls, Sant Joan de Mollet, Flaçà, Foixà, Colomers, Jafre, Verges, Ultramort, Serra de Daró, La Tallada d'Empordà, Fontanilles, Ullà, Gualta i Torroella de Montgrí.

L'ACA també ha remarcat que els cabals assolits són superiors als habituals però que no representen cap risc de desbordament.