Endesa ha invertit 135.000 euros en la construcció d'una nova línia de mitjana tensió a Rabós, a l'Alt Empordà. Aquesta nova estesa permetrà interconnectar la línia de Sant Climent i la de Peralada, amb la qual cosa es millora el servei a un total de 15 municipis de la demarcació: Cabanes, Cantallops, Capmany, Espolla, Garriguella, la Jonquera, Llers, Masarac, Mollet de Peralada, Peralada, Pont de Molins, Sant Climent Sescebes, Vilamaniscle, Vilarnadal (pedania de Masarac) i Rabós, on s'han efectuat els treballs. A més, la Companyia ha dotat la nova estesa d'equips d'última generació, així com d'elements de protecció per a l'avifauna.

Concretament, l'actuació ha consistit a estendre prop d'un quilòmetre i mig de cablejat nou, 930 metres de línia subterrània i 472 d'aèria que conformen la nova línia. Així mateix, la Companyia ha instal·lat un nou seccionador aeri que facilitarà les maniobres d'unió de les dues línies que s'han interconnectat.

Per altra banda, Endesa ha introduït mesures per a protegir l'avifauna en aquells punts on podria existir possibilitats d'accidents per col·lisió o electrocució. Gràcies a la instal·lació de proteccions d'aïllament a la línia es redueix risc elèctric en el moment en què una au que reposa en una torre aixeca el vol, ja que a l'estendre les ales hi podria haver contacte amb un cable i produir-se un arc elèctric, així com la conseqüent descàrrega. A més, la iniciativa també millora, de retruc, la qualitat del subministrament als clients dels quinze municipis esmentats, ja que els contactes d'aus amb les infraestructures elèctriques poden suposar una interrupció del servei.

D'aquesta manera la nova infraestructura comporta una millora considerable, ja que assegura que, en cas de puntes de demanda o d'una incidència en el servei -ja sigui pròpia o externa-, es pugui alimentar els clients afectats per vies alternatives mentre s'executen els treballs de maniobra, amb la qual cosa es minimitza el temps d'interrupció i s'agilitza l'actuació.