La tràgica mort de dos mallorquins en un ultralleuger a Viladamat ha commocionat el món de l'aeronàutica i els missatges de condol als familiars i companys de Josep Lluís Salvador López i Miquel Estela Massot han estat les últimes hores un anar i venir sobretot a les xarxes socials oficials de l'Associació Espanyola de Pilots d'Aeronaus Lleugeres (Aepal). L'entitat és l'organitzadora de la Volta?Ibèrica, una ruta que va començar el diumenge i que els dos mallorquins no van poder acabar després que l'ultralleuger que pilotaven es va estavellar contra una caseta i es va incendiar a tocar de l'aeròdrom de Viladamat.

En un comunicat de condol, l'Aepal van anunciar que se?guiran amb la Volta Ibèrica dient que «la nostra unànime decisió de grup és continuar volant en el vostre nom i completar el circuit establert en el vostre honor». També van destacar que dilluns a la tarda en arribar a Castelló després de l'accident es va convertir «en una adolorida espera d'unes ales que no arriben. Dues baixes en una esquadrilla formidable, que després del recolliment emocional ens hem sentit 'en l'orgull que heu estat dels nostres'».

Ahir es va fer l'autòpsia a les restes dels dos homes a l'Institut de Medicina Legal de Girona i Aviació Civil segueix investigant el trist succés en el qual van morir els dos pilots mallorquins, coneguts en el món dels ultralleugers i que dissabte van sortir de Mallorca per emprendre una aventura que no van poder acabar.