06 de agost de 2015
06.08.2015
Llançà

El parc de Cap de Creus identifica unes 250 espècies d'ocells des del 1950

La Casa de Cultura de Llançà acull, aquest divendres, la presentació de l''Anuari ornitològic del Parc Natural de Cap de Creus 2006-2010'

06.08.2015 | 16:08
Portada de l´anuari.

El Parc Natural de Cap de Creus, en col·laboració amb l'ajuntament de Llançà i SK Kayak, ha organitzat per aquest cap de setmana un conjunt d'activitats amb l'ornitologia com a protagonista.
 
Així, d'una banda, demà, 7 d'agost a les 19h, la Casa de Cultura de Llançà, acollirà la presentació de l'Anuari ornitològic del Parc Natural de Cap de Creus 2006-2010, de Ponç Feliu, que  completa una sèrie de tres anuaris ornitològics del Parc, que han servit per apropar la ciutadania les prop de 250 espècies d'ocells registrades al Parc entre el 1950 i el 2010.
 
L'Anuari és fruit d'un llarg treball de recopilació de dades de 342 observadors recollides per l'autor, Ponç Feliu, així com de la col·laboració desinteressada d'ornitòlegs, naturalistes i fotògrafs que han cedit les imatges per il·lustrar aquest llibre, que permet descobrir la fenologia de les prop de 250 espècies del Parc, la seva reproducció, i el seu comportament, entre altres dades d'interès.

El llibre detalla el gran nombre d'espècies d'aus que al llarg de l'any acull el Parc, gràcies als seus valors naturals, la privilegiada orografia, la bona situació geogràfica, i la presència d'ecosistemes diversos i ben conservats. Així, trobem des d'ocells marins hivernants i migrants al llarg de la línia de costa, fins a espècies pròpies dels alts roquissars escarpats i dels penya-segats.

També un bon grapat de rapinyaires, com el falcó pelegrí, l'àguila cuabarrada o el duc, crien any rere any, dins el nostre territori, fins i tot incrementant les seves poblacions. A més, milers de petits ocells insectívors, freqüenten olivars, prats i pasturen durant les migracions o a l'hivernada, mentre que les brolles i bosquines mediterrànies són el refugi de cria de tallarols o bosquetes, i algunes espècies ben escasses en d'altres punts del nostre país.
 
La presentació del llibre, que anirà a càrrec de l'autor, Ponç Feliu,i Gerard Carrion, tècnic del Parc Natural del Cap de Creus,   servirà de punt de partida de la xerrada sobre els ocells de Llançà que tindrà lloc posteriorment.
 
Sortida en caiac diumenge
 
D'altra banda, dins d'aquest cap de setmana ornitològic, el Parc organitza el diumenge 9 d'agost una sortida guiada d'Ornitocaiac per observar ocells, de la mà de Pau Calero i Ponç Feliu. L'activitat, que començarà a les 7h a la platja del Port de Llançà, té una durada prevista de 3 hores, i un preu de 15 euros, incloent el material i el guiatge.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema