La Festa Major de l´Escala comptarà del 22 d´agost al 3 de setembre amb més d´una cinquantena d´activitats, entre les quals hi haurà el musical infantil "Gisela y el libro mágico", protagonitzat per la veu Disney a l´Estat espanyol i participant de la primera edició d´Operación Triunfo, Gisela.

L´espectacle de Gisela barreja les cançons de les pel·lícules més populars de Disney amb la màgia per crear una història en què una fada ha de superar mil proves i aventures per aconseguir els seus somnis. Entre els artistes que hi participen, a més de Gisela, hi ha Elsa Anka i Octavi Pujades. L´espectacle, que ha hagut de prorrogar al teatre Borràs de Barcelona, inicia la seva gira a l'Escala. Està previst pel dia 30 d´agost i es podrà veure a la Sala Polivalent.

Gisela i Octavi Pujades, que han estat presents avui a la presentació de la programació de la Festa Major, han destacat que l'espectacle "és per a tota la família i s'ho passaran bé, segur, tant petits com grans". Les entrades es poden comprar, a partir de dilluns, a l'oficina de Turisme.

D´altra banda, aquest any se celebra el desè aniversari de les Barrakes, que comptaran amb tres jornades. L´obertura serà el 28 d´agost, amb la Festa El Tour, amb Adrià Ortega i Víctor de la Torre. La segona jornada comptarà amb Sarmiento i Pirat´s Sound Sistema i tancarà els concerts de Barrakes el grup Removida.

La Festa Major s´organitza un any més amb la col·laboració d´una dotzena d´entitats locals, que s´involucren activament en la realització de les activitats que es duen a terme.

La Sala Polivalent acollirà els concerts i balls de Festa Major, amb grups de primer nivell com l´Orquestra Internacional Maravella o la Selvatana.

El pregoner d´aquest any serà l´ornitòleg i naturalista Jordi Sargatal, exdirector del Parc Natural dels Aiguamolls de l´Empordà, mentre que l´exposició de la Festa Major es dedicarà aquest any a les potencialitats de la zona de Vilanera i l´encaix amb la resta d´espais i d´actuacions que s´han anat fent a l´Escala per posar en valor el paisatge i l´entorn natural del municipi.

D´altra banda, aquest any s´homenatja la Unió de Saladors Històrics amb motiu de la celebració del 25è aniversari de la Festa de l´Anxova.

A nivell esportiu la Festa Major compta novament amb diverses activitats, com l´Obert de Tennis i Pàdel, la marxa nocturna, el 1er memorial Joan Canals de bàsquet, la XIV Atenea Regata de vela lleugera o la travessa de natació. Tampoc hi faltaran clàssics com la trobada gegantera, la cursa d´Objectes Flotants No identificats, el festival nàutic o el corre-mulla, que aquest any anirà precedit d´una cercavila relacionada amb l´aigua.

Del 30 d´agost al 3 de setembre, s´habilitarà un servei de transport en carrilet per anar a les fires, situades a l´esplanada de l´avinguda Francesc Macià, al preu d´un euro per trajecte. Surt cada hora entre les 20.30h i les 23.30h i passa per la plaça de les Escoles i la plaça Univers.

El cartell de la Festa Major és obra de Carla Herrera i mostra pinzellades d´activitats i objectes relacionats amb la festa envoltant el títol.