L'Ajuntament de Castelló mai va arribar a tancar l'expedient per incompliment de contracte a l'empresa de zona blava i, per tant, no va fer-lo arribar a la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat perquè els digués si podien rescindir el contracte. Els convergents van dir que estaven esperant l'informe, i que si els era favorable trencarien el contracte, però ni tan sols s'havia fet arribar. L'alcaldessa, Assumpció Brossa, diu que s'han trobat amb això i ha decidit no tancar l'expedient i negociar. ERC ha recriminat que s'hagués mentit.

És "inadmissible" va dir la regidora d'ERC, Anna Massot, al ple celebrat dijous que "ens hem estat esperant l'informe i resulti que ni tan sols se'ls hagin tramès els informes". La regidora va recriminar que s'hagués mantingut durant tant de temps aquesta mentida.

Assumpció Brossa va explicar que s'han adonat que faltaven dos informes tècnics per tancar l'expedient abans d'enviar-ho a la comissió Jurídica Assessora, un pas que s'ha de fer si s'obre l'expedient. Brossa, tot i que també era regidora els darrers quatre anys, diu que el nou govern (CiU, PP, Udem i Plataforma Cívica) es va trobar amb això. Tenint en compte que l'empresa va acabar pagant, el motiu de l'incompliment del contracte, creu que ara era absurd acabar-lo de tramitar. "El que volem és mantenir diàleg amb l'empresa, i amb un expedient obert no es pot tenir", diu Brossa. Han mantingut una reunió i n'esperen una altra al setembre, tot i que no està clar que es pugui trencar l'acord perquè suposaria pagar una indemnització molt alta. Aquest estiu s'han fet alguns canvis per millorar-la com la retirada d'algunes línies de prohibició d'estacionar en alguns carrers.

La zona blava és polèmica des que es va posar en servei com una mesura per incrementar els ingressos davant la greu situació econòmica en què es trobaven, fins i tot amb l'amenaça de la companyia elèctriques de tallar el subministrament. Però ha tingut una oposició frontal a Empuriabrava i a la darrera campanya electoral tots els grups polítics estaven d'acord en què la zona blava s'havia de retirar si es podia, tot i que el PP advertia que ho veia impossible. L'exalcalde, Xavier Sanllehí, va insistir durant mesos que s'estava esperant l'informe per prendre una decisió. A poques setmanes assegurava que encara que arribés, no es prendria cap decisió perquè el govern seria en funcions i l'hauria de prendre el següent. La realitat era que ni tan sols s'havia tancat l'expedient i, per tant, la Comissió Jurídica Assessora no tenia res ni estava valorant res.

Castelló va anunciar el març que havia incoat un expedient per fer enrere la concessió de la zona blava. Va portar a ple l'inici del procediment per extingir la concessió per incompliment per part de l'empresa concessionària Empark de les condicions per impagament de part dels cànons que estableix la concessió. L'alcalde del moment va explicar que devia part del 2013 i del 2014 amb un total de 295.000 euros. Se'ls va fer un requeriment que no van respondre i els van donar com a terminis el 31 de desembre i el 31 de gener per pagar. com que no ho van fer van engegar els tràmits. Van anunciar que una vegada acabats tots els tràmits es donaria per finalitzat el contracte. Poc després van apuntar que només es rescindiria si l'informe jurídic de la Generalitat els donava garanties que una demanda de l'empresa no els pogués perjudicar. La concessionària va presentar al.legacions però, el que es va informar públicament, va ser que s'havia enviat la documentació i estaven a l'espera de l'informe. Tothom estava a l'espera del document per saber si aquest estiu estaria en servei. Mentre es mantenia el dubte i l'espera de l'informe, l'expedient continuava al calaix pendent de tancar-se.

La zona blava de Castelló comptava amb més de 2.700 places, la major part, 2.600, al nucli d'Empuriabrava, i la resta al centre històric.L'empresa ha d'aportar anualment un cànon de 345.000 euros.