La IAEDEN-Salvem l'Empordà i un grup de veïns de Cantallops han interposat una denúncia a l'Ajuntament de Sant Climent Sescebes perquè es restauri la legalitat urbanística per a la invasió d'aquest terme municipal a causa de la construcció d'una carretera nova promoguda per l'Ajuntament de Cantallops.

La IAEDEN-Salvem l'Empordà exposa en un comunicat que, el 2004, l'Ajuntament de Cantallops va aprovar el projecte de pavimentar un itinerari de camins públics i veïnals per enllaçar-lo amb el tram promogut per l'Ajuntament de Sant Climent que connecta amb la GI-602. Els ecologistes diuen que l'Ajuntament de Cantallops no va executar el projecte i que, el 2005, en va redactar un de nou, per un terreny accidentat i boscós, allunyat dels camins públics i de l'itinerari conegut.

"El 2007, l'Ajuntament de Cantallops va executar un traçat d'una carretera que tampoc s'ajustava al projecte modificat i aprovat. Es va fer sense practicar cap expropiació i destruint parcialment els límits entre els termes de Cantallops i Sant Climent, amb el resultat d'invasió, construcció i pavimentació en diferents finques de Sant Climent", s'exposa en la nota, i s'hi conclou: "Considerem que es tracta d'un greu precedent d'il·legalitat urbanística i de destrucció del medi."