Aquest dissabte s'ha fet l'acte d'obertura del nou Centre de Recepció de Visitants del conjunt arqueològic d'Empúries. Situat a l'entrada del jaciment, té com a objectiu ordenar l'accés, facilitar tota la informació històrica i arqueològica per a la visita i ubicar els serveis necessaris per tal d'incrementar l'experiència dels visitants. Paral·lelament a aquesta obertura, s'està reordenant tot l'aparcament de l'entorn, unificant els espais d'aparcament del jaciment, l'hotel i les platges.

La construcció del Centre de Recepció de Visitants, que es va iniciar el 2010, s'ha dut a terme en tres fases i ha suposat una inversió total de 2.150.000 euros. Durant la darrera fase s'han incorporat els serveis i s'ha iniciat la primera fase de reordenació dels accessos, fruit del conveni signat el passat mes de gener entre l'Agència Catalana de Patrimoni Cultural del Departament de Cultura i l'Ajuntament de l'Escala. Això ha permès dotar al jaciment d'una gran zona d'aparcament al costat del centre de recepció i donar una seqüència lògica a la visita, ja que els visitants reben tota la informació necessària i serveis a l'accés al recinte.

"És un dia important per Empúries i per l'Escala i la sintonia que hi ha entre l'Agència Catalana de Patrimoni i l'Ajuntament sobre les millores a fer està donant uns fruits evidents", ha remarcat l'alcalde de l'Escala, Víctor Puga.

A l'alcte d'obertura hi han assistit el gerent de l'Agència Catalana de Patrimoni Cultural, Xavier Arola, el qual ha remarcat que aquest pas ha d'anar acompanyat de noves millores en un futur proper, com el nou audiovisual, l'obertura d'un espai de restauració o la milora de l'accés des del passeig d'Empúries.

L'edifici disposa en aquests moments d'un espai de recepció i venda d'entrades, botiga i un punt d'informació turística de l'Escala.