Aquest juliol s´ha efectuat una aplicació als arrossars empordanesos per combatre les colònies de mosquits. Aquest conreu es manté inundat durant un període llarg de temps, de maig a octubre, i aquest fet permet que aquestes aigües siguin colonitzades per tres espècies de mosquit: el Culex pipiens, el Culex modestus i l´Anòpheles atroparvus.

Segons informen els tècnics del Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i del Baix Ter, totes tres espècies piquen a les persones i, per tant, cal reduir-ne les poblacions, per poder mantenir la qualitat de vida de la població i que l´activitat turística no es vegi afectada.

Els mateixos tècnics recorden que "tenim més de nou-centes hectàrees d´arrossars repartides en tres nuclis, dos al Baix Empordà i un a l´Alt Empordà.

El més gran és a Pals-Torroella de Montgrí, després n´hi ha un altre a Bellcaire d´Empordà i un altre al sector nord, a Castelló d´Empúries, els mosquits que aquí es generen podrien fer veritables estralls sobre la població humana, d´aquí la necessitat de reduir-ne les poblacions". Les aplicacions es fan amb helicòpter, ja que el cicle biològic d´aquests culícids és molt ràpid.

Sens dubte, les picades de mosquit són una de les molèsties més recurrents durant aquests mesos d´estiu. La picada de mosquit produeix, de forma localitzada, inflamació i edema, acumulació de líquid, vermellor per la mateixa inflamació, i molta picor.