Maria Àngels Olmedo i Diego Borrego ja no amaguen les seves discrepàncies ni les ganes de demostrar qui mana en el partit a Figueres. El detonant de la crisi ha estat el desenllaç de les negociacions, per separat, que han dut a terme tots dos per arribar a acords amb l’equip de Govern de CDC, UDC i PSC.

En el darrer ple extraordinari, celebrat el 16 de juliol, es va destapar el conflicte quan Borrego va votar a favor de les dedicacions proposades per l’equip de Marta Felip a canvi de la participació del PP en diversos assumptes cabdals de la ciutat. Olmedo va votar-hi en contra després d’haver anunciat, inicialment, que s’abstindria.

A partir d’aquell dia, l’enfrontament ha estat més que evident, fins al punt que, aquest dilluns, en el saló de plens, la cap de llista popular ha anunciat que havia denunciat “la deslleialtat” de Borrego al Comitè de Garanties Estatutàries del partit. Olmedo va desgranar tot un memorial de greuges -vegeu el text adjunt- per intentar demostrar que el culpable de la crisi en el grup municipal era del seu número 2, una posició que la portaveu assegura que “va ser imposada pel partit” contra la seva voluntat.

Diego Borrego, per la seva part, explica que té “la consciència ben tranquil·la. El partit sap en tot moment quines gestions he fet i les he explicat abans de signar res”. Tal com estan les coses, el regidor se sent com a “legítim representant del PP a l’Ajuntament de Figueres i és amb mi amb qui ha de dialogar el govern”. Olmedo es va envoltar dilluns d’amics, militants i companys de llista per contrarestar “el lamentable espectacle” que estaven donant, sense tenir damunt la taula cap dimissió: “La iniciativa de passar-se al grup no adscrit ha de ser d’ell”, assegura.

El partit amb el regidor

“És clar que hi ha un problema de convivència”, assegura el president comarcal del PP, Josep Parra, “però també és molt clar que Borrego ha seguit totes les directrius del partit, tant en l’àmbit comarcal com en el provincial, ens ha tingut informats abans i després de les negociacions que ha fet. Olmedo no ha fet el mateix i la postura que ha emprès no està avalada pel partit”.

Parra va més enllà: “Maria Àngels Olmedo parla per ella sola, perquè ni tan solament ha convocat la Junta Local per tractar-ho. El mes de juny vam celebrar una reunió i no s’hi va presentar. La gestió de la Junta Local de Figueres està exhaurida des de fa dos anys i fa temps que s’hauria d’haver renovat. No em consta que ella hagi posat a consideració d’aquesta Junta els temes que diu”. El president del PP també opina que “Olmedo ens va fer quedar malament a tots els regidors del PP quan va incomplir el pacte escrit que havia signat”.