Aquest dijous a la tarda, l'últim ocupant que quedava al bloc número 19 del carrer Albera ha abandonat el pis en el qual s'havia instal·lat il·legalment. Ara fa quinze dies, l'Ajuntament de Figueres amb l'ajuda de la Guàrdia Urbana i tècnics de les companyies de llum, aigua i gas van iniciar un dispositiu per combatre l'ocupació il·legal de pisos a la ciutat i en aquest edifici. Durant aquests dies, el consistori ha combinat la presència policial a l'exterior del bloc amb vigilants privats a l'interior que han permès registrar els moviments dels ocupants. L'equip de govern de Figueres celebra "l'èxit" de l'operació i avancen que estan estudiant actuacions per evitar l'ocupació irregular a la ciutat.

La situació que s'ha viscut al carrer Albera durant les darreres setmanes és molt similar a la que hi ha a d'altres zones del barri i de la ciutat. Es tracta d'ocupacions il·legals per part de famílies que s'instal·len a viure en pisos desocupats, punxen els serveis i els comptadors, provocant conflictes i tensions amb la resta dels veïns.

En concret, durant quinze dies, la Guardia Urbana de la ciutat ha estat vigilant els ocupants il·legals que habitaven en aquests immobles de l'Horta Capallera. A més, ara fa uns dies, van tallar totes les connexions fraudulentes i han estat controlant els pisos ocupats fins al punt de contractar un vigilant de seguretat privada per registrar els moviments des inquilins. Paral·lelament, es van instal·lar càmeres de videovigilància a l'edifici i s'han col·locat sensors a les portes dels comptadors de manera que si algú els vol manipular facin una fotografia que s'envia directament a la central d'alarmes.

Un dispositiu que, tal i com van explicar el tinent d'alcalde Pere Casellas i el regidor Francesc Cruanyes, es tracta d'un operatiu que es vol anar estenent arreu de la vila i que ha comptat amb la col·laboració dels veïns, els propietaris del bloc, la Guàrdia Urbana i tècnics de les companyies de llum, aigua i gas. Tal i com s'ha fet en aquest cas, en primer lloc van desconnectar tots aquells habitatges que s'havien connectat de forma fraudulenta i, posteriorment, han intensificat la vigilància amb l'objectiu que els ocupants acabin marxant dels habitatges. Un objectiu que, després de quinze dies, s'ha fet realitat.

Casellas s'ha mostrat "molt satisfet" per la "rapidesa i efectivitat" de l'operatiu i ha anunciat que el consistori, juntament amb la Guàrdia Urbana, estan fent una radiografia dels punts conflictius de la ciutat on hi ha ocupacions il·legals alhora que estan estudiant properes actuacions a curt termini per combatre-ho.