La matinada de dimarts va ser una de les més caloroses de l'estiu i una mostra d'això és que els registres de moltes de les estacions meteorològiques de la província van arribar a superar els 20 graus de mínima. Aquesta situació es va veure agreujada amb les màximes, que semblen no tenir aturador i que gairebé es van enfilar fins als 37 graus a Girona capital.

L'onada de calor no dóna treva i els termòmetres sembla que no acaben de distingir entre el que són les temperatures de la matinada i les que es registren durant el dia.

Els veïns de Portbou són l'exemple més destacat. Van haver de viure una nit i matinada com si estiguessin en un país del tròpic. La temperatura mínima es va enfilar fins als 28 graus durant la matinada i de dia, ho va fer uns quatre graus només de més, fins a 32,5.

La mínima de Portbou va ser la més alta de tota la província d'ahir. D'altres localitats de la demarcació de Girona van superar els 20 graus, a Roses per exemple es va arribar gairebé als 24 graus i també a Platja d'Aro, entre altres poblacions.

Les nits tropicals haurien d'arribar a la seva fi almenys avui i durant la resta de la setmana, ja que durant el cap de setmana es preveu una davallada de les temperatures.

Pel que fa a les màximes, els registres més alts es van assolir a Girona ciutat amb 36,7 graus i a Banyoles, amb 36,5 graus. Diversos punts del Gironès i el Baix Empordà, a la zona de l'interior, van superar els 36 graus durant el dia.

Aquesta situació és la que es va viure en la majoria de comarques de la província de Girona però en canvi, a la Cerdanya i el Ripollès el migdia i la tarda es va complicar per les tempestes. Per exemple, a Ribes de Freser hi van caure 32 litres per metre quadrat mentre que a Puigcerdà, fins a 62 litres i aquests, acompanyats de pedra. Això va provocar la caiguda de la temperatura en aquestes localitats i de fet a Das, en aquest punt de la Cerdanya els termòmetres van caure en picat, ja que van passar de 29,8 graus a 17,8 graus.

Protecció Civil de la Generalitat va posar ahir el vespre també la prealerta el pla especial d'emergències Inuncat davant les noves prediccions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de pluges que poden ser intenses durant la nit i matinada que poden superar els 20 litres per metre quadrat en 30 minuts.

A més, des de l'ens de la Generalitat es va voler posar èmfasi en el fet que en cas de tempesta amb aparat elèctric cal que la gent s'allunyi d'antenes, arbres, etc, i que no s'apropi tampoc a elements metàl·lics o a l'aigua, ja que actuen com a cossos conductors. Els llocs més segurs durant una tempesta són els que ens aïllen de l'exterior, com edificis o vehicles tancats, perquè condueixen l'electricitat per la part exterior fins a terra sense fer mal als ocupants. La setmana passada una nena de 13 anys va morir a Campelles per un llamp.