La candidatura de Ciutadans (C'S) per Girona a les eleccions generals de la pròxima tardor estarà encapçalada pel general a la reserva Fernando López de Castro i Fa, el qual es va quedar a les portes de ser escollit regidor de Roses a les passades municipals. López de Castro va néixer a Ripoll fa 74 anys i té forts vincles familiars amb la comarca. Viu a Roses des de fa vuit anys.

El general va ser el cap de seguretat de La Moncloa entre 1979 i 1982, durant les presidències d'Adolfo Suárez, Leopoldo Calvo Sotelo i els primers mesos de Felipe González. També va viure des de primera línia l'intent de cop d'estat del 23 de febrer de 1981, un record per a ell "lamentable i trist".

Fernando López de Castro diu que ara pot tornar a les Corts d'una altra manera, perquè en aquells temps no tenia cap vinculació política. "Tornaré representant la sobirania de l'Estat i els ciutadans, que és el més important, i amb la voluntat de treballar amb molta il·lusió pel meu país", ha afirmat en declaracions al Setmanari e l'Alt EMPORDÀ.

Entre altres càrrecs, va ser el governador militar de Girona als anys noranta.