L'Ajuntament de Port de la Selva es va trobar en pocs dies que visitants els portaven cries de cabirol que havien trobat pels paratges de cap de Creus pensant que estaven abandonats. Els caçadors i l'Ajuntament difonen una campanya informant que és època de cria i que probablement les mares estan a prop alimentant-se. Els cabirols es van reintroduir el 1995 i actualment es calcula que n'hi ha entre 400 i 600.

"NO el recullis, no està abandonat!. La seva mare és a prop i el protegeix". Aquest és el lema que la Colla del senglar Port-Selva pretén difondre a través del projecte Cabirol Cap de Creus. Expliquen a tots aquells que es trobin una cria que la majoria de cabirols nounats recollits moren perquè no s'adapten a estar en captivitat i els que sobreviuen, quan són adults es converteixen en animals perillosos per a les persones. Per això demanen que si trobes un cabirol petit per la zona, no el recullis.

El regidor de Governació i Transparència d'El Port de la Selva, Genís Pinart, ha explicat que durant dos dies seguits van tenir casos de persones que s'havien trobat cries i les portaven a l'Ajuntament pensant que les protegien. "Ara ve molta gent que camina i el millor és no tocar-los i deixar-los allà on estan". Per això intenten donar a conèixer la campanya des de diferents canals com les xarxes socias. Pinart no sap si ha estat per això que ja no n'han portat més. La campanya s'allargarà fins a final de juliol i l'any vinent està previst començar-la a mitjans de maig, quan les femelles comencen a tenir les cries.

Des de l'Ajuntament han explicat que els caçadors tenen permisos per a la caça de cabirols. En aquets moments, per la quantitat existent, diu Pinart, fins i tot tenen permís per matar alguna femella, quelcom que abans no passava.

L'espècie es va reintroduir al Parc Natural de Cap de Creus fa gairebé vint anys, amb aproximadament una seixantena d'unitats. La reintroducció la van portar a terme les set societats de caçadors per tenir la possibilitat de tornar a veure una espècie que feia uns cinc-cents anys que havia desa?paregut. Durant cinc anys es va limitar la seva caça per permetre un increment de la població i aquesta ha anat en augment. Ara se'ls pot veure a qualsevol zona del parc natural i cal destacar que no són animals gens agressius. Els permisos de caça es donen exclusivament per regular la població.