L´empesari i exalcalde de Figueres, Maria Lorca, ha relevat a Jordi Rotllan a la presidència de Càritas Figueres. Rotllan fa complert dos mandats de quatre anys, des que el 2007 va accedir al càrrec.

"Després d´uns anys molt difícils, la situació econòmica de l´entitat és molt estable i hi ha un equip cohesionat. El nou president entra sense la intranquil·litat d´una situació precària de tresoreria", remarca Rotllan, segons el qual "ara, les perspectives són molt millors, perquè l´entitat ja s´ha estructurat i sap què és la crisi".

Rotllan se´n va amb la recança de no haver tingut prou contacte amb els voluntaris i col·laboradors de l´entitat. "M´he centrat més en la gestió econòmica, que ha sigut molt difícil, i en la coordinació de l´equip de professionals".

Després d´aquest pas de vuit anys al capdavant de Càritas, Rotllan confessa que té un coneixement més real de la ciutat i de la realitat quant a marginalitat econòmica. "Moltes vegades, si no estàs en contacte amb una entitat com aquesta, no acabes de tenir una consciència de la magnitud del problema a la ciutat. He conegut la dificultat de poder realizar una tasca d´ajuda a la gent per problemes burocràtics i polítics", explica.