08 de juliol de 2015
08.07.2015
Protecció Civil manté l'alerta del pla Infocat

El risc d'incendis s'ha reduït de forma generalitzada

S'han aixecat les restriccions sobre les activitats que comporten risc d'incendi però es mantenen suspeses les cremes

08.07.2015 | 15:23

El risc d'incendis s'ha reduït aquest dimecres amb la baixada de les temperatures i ja no es preveuen valors extrems. No obstant, Protecció Civil manté activada l'alerta del pla Infocat perquè el risc encara és molt alt puntualment a les comarques de l'interior de Tarragona i sud de Ponent a causa de l'entrada de vent de mestral, i a l'Empordà per l'entrada de la tramuntana, sobretot al Cap de Creus. Al sud de la Catalunya Central, on el risc era extrem aquest dimarts, també es mantindran els valors molt alts ja que la recuperació és més lenta. Es preveu que avui finalitzi l'onada de calor.

Aquest dimecres s'han aixecat les restriccions de les activitats que comporten risc d'incendi -desbrossaments amb maquinària de vorals, ús de motoserres, etc.-, però els Agents Rurals mantenen suspeses les cremes al bosc.

Les comarques afectades pel risc d'incendi més elevat són l'Anoia, Bages, Conca de Barberà, Priorat, Alt Empordà, Baix Empordà, Garrigues, Urgell i Segarra. Protecció Civil ha demanat Seguir amb l'actitud vigilant i prudent davant la situació de risc d'incendis.

A banda, també continua activada l'alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya Procicat per l'onada de calor perquè les temperatures continuen sent molt elevades amb màximes per sobre de les habituals a les comarques de l'interior i sobretot a les comarques de Ponent, Catalunya central i Terres de l'Ebre. Protecció Civil ha demanat mantenir la guàrdia per la calor extrema i seguir les recomanacions sobretot pel que fa a la hidratació, especialment amb nadons i gent gran.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent