La CUP doblarà les llistes que presentarà a les eleccions municipals a les comarques gironines respecte al 2011. N'estan confirmades 32, que podrien arribar fins a 34 i que suposaran vint candidatures més. Aspiren a revalidar les alcaldies de Viladamat i Celrà i sumar-ne de noves, així com duplicar el nombre de regidors, que actualment són una vintena. El diputat David Fernández va defensar ahir en un acte al Teatre El Jardí de Figueres que les municipals seran com una primera volta a unes elec?cions plebiscitàries. Per a ell, els municipis operen "com autèntics dics de contenció de les imposicions de l'Estat i dels mercats també, com autèntics espais de construcció d'alternatives".

Mig miler de persones van participar en l'acte per presentar les candidatures amb les quals la coalició CUP-Poble Actiu (CUP-PA) concorrerà a les eleccions. La nova alcaldable per Figueres, Natàlia Sánchez, va destacar que la formació és jove però els postulats el partit els han defensat moltes altres persones abans com Abdó Terrades, Met Miravitlles, o Alexandre Deulofeu. Tot i això va donar un "gràcies Viladamat -un dels llocs on tenen alcaldia- per ser, per demostrar-nos que és possible". Sánchez va posar de manifest que "el nostre és un creixement que ha estat lent però solid" afegint que "el cicle històric que viu el nostre país fa que el projecte d'Unitat popular arreli cada vegada més ràpid". L'alcaldable per Vilajuïga, Xavier Llorente, portaveu dels moviments anti-MAT durant molts anys, va defensar el paper d'entitats com Iaeden-Salvem l'Empordà o el grup de Defensa dels Aiguamolls, que han lluitat per preservar el territori i models no només de lluita sinó de noves formes d'organització, per Llorente, una llavor del que avui és la CUP. Va fer una crida a no deixar de banda la defensa del medi ambient. A l'acte també va intervenir Eudald Carbonell, que va defensar que els canvis comencen als pobles.

La CUP presenta candidatures a Girona Salt, Sant Gregori, Celrà, Bordils, Sant Feliu de Guíxols, la Bisbal, Palamós, Colomers, Blanes, Santa Coloma de Farners, Anglès, Banyoles, Figueres, Viladamat, Agullana, Mollet de Peralada, Olot, Sant Joan les Fons, Torroella de Montgrí, Darnius, Verges, Tortellà, Susqueda, Sils, Viladasens, Beuda, Breda, Campdevànol, Ripoll i Ordis. A més, dóna suport i reconeix com a espais d'Unitat Popular l'agrupació d'electors Assamblea per Vilajuïga i Gent del Poble, a Roses.