Al llarg dels pròxims dies s´enllestiran les actuacions de la segona i tercera fase del pla d´asfaltatge 2014. En total aquest pla haurà permès l'asfaltat d'11.291m2 i aquests dies els treballs s'han centrat a l'avinguda Marignane i als carrers Portlligat, Capallera, Montgó, Pujada del Castell, Pení, Albera, Monturiol, Ponent i de l'Oliva. Vies de la ciutat que havien quedat pendent d'asfaltar a l'espera que finalitzessin obres com ampliació de voreres, entre d'altres. Aquests dies els operaris acabaran de polir les últimes actuacions que passen per pintar els carrers Monturiol i Oliva o aixecar les tapes del Ponent.

Recordar que al llarg del 2014, i amb un pressupost de 274.182,55 euros, s´ha actuat en 13 àmbits diferents de la ciutat millorant prop de 12.000 m2 de via pública. Els tipus d´intervencions realitzades s´han definit tenint en compte l´estat de l´asfalt, la caixa del paviment o l´existència, o no, de rigola i el seu estat de conservació. En paral·lel, els serveis tècnics també han treballat en un pla de voreres per resoldre problemes d´accessibilitat i seguretat inclosos en alguns dels àmbits que s´han asfaltat.

A més, recordar que en actuacions anteriors també s'ha millorat el paviment als carrers Jóncols, Castelló, Méndez Núñez, Sant Pau, Riumors, Pujades, Vilafant i Concòrdia.

El regidor de Serveis Urbans, Joaquim Felip, recorda que "són actuacions emmarcades en la voluntat del Govern municipal de millorar, de forma constant i any a any, la via pública de Figueres. Ja sigui a través d´asfaltar carrers o actuant en voreres". Felip avança que el "Pla d'Asfaltatge per aquest 2015 ja està llest i a punt per licitar-ne les obres que començaran abans de l'estiu".