Els ecologistes de la IAEDEN han viscut un moment efímer d'eufòria aquest dijous al vespre en conèixer que el Govern, a instàncies del mateix Ferran Adrià, aturava la tramitació de la llei a mida per permetre la construcció d'El Bulli Foundation. Una eufòria que s'ha esvaït ràpidament en conèixer el detall de les raons de l'aturada de la llei. En aquest sentit, la portaveu de la IAEDEN, Bàrbara Schmitt, ha assegurat que fins que no s'aturi definitivament la llei a mida que prepara el Govern "no haurem guanyat res", perquè el que s'ha anunciat avui només deixa en 'standby' la voluntat del Govern i del propi Ferran Adrià de "saltar-se la llei" per construir en ple Parc Natural del Cap de Creus.

La portaveu del grup ecologista, Bàbara Schmitt, ha volgut deixar clar que ells no estan en contra d'un projecte que pot ser molt beneficiós pel territori, però sí a que es faci en ple parc natural i en base a una llei a mida que en un futur pot posar en perill molts altres espais naturals. És per això que ha tornat a expressar la seva disposició a "parlar del que calgui" si això suposa buscar una ubicació alternativa al projecte.

Sobre el fet que la llei s'hagi aturat per estudiar les alegacions amb més cura i buscar el consens amb el territori, Schmitt ha reiterat que la IAEDEN està disposada a escoltar totes les opcions que passin per respectar la llei actual. En aquest sentit, ha assenyalat que la postura que defensen passa per construir el projecte en dues ubicacions separades, la part d'investigació que es podria fer a l'antic resturant, a cala Montjoi, i construir el museu que contempla el projecte, el que més afectaria, a Roses.