L'Ajuntament de la Jonquera ha decidit que col·locarà les dues primeres càmeres de seguretat a l'accés nord i sud de la N-II en la confluència amb l'autopista per cobrir el màxim el control sobre els vehicles que accedeixen o surten de la població. S'ha començat a redactar el plec de condicions que es posarà a concurs. L'alcaldessa, Sònia Martínez, constata que els cossos de seguretat estan convençuts que ajudarà molt per lluitar contra la delinqüència i la prostitució. En una segona fase s'ha decidit que se'n col·locaran al Pertús.

"Es posaran a l'accés nord i sud, al costat de la sortida de l'autopista perquè puguin controlar sortides d'autopista i de la nacional", detalla l'alcadessa de la Jonquera. Martínez remarca que disposar d'aquesta nova eina comportarà "tenir dades reals de la quantitat de cotxes que passen per la Jonquera, per fer estadístiques, alhora per controlar qualsevol vehicle sospitós o per la prostitució". L'objectiu final és millorar la seguretat.

Des de fa més d'un any treballen en decidir i impulsar on es posaran les primeres càmeres de la prova pilot, un tema que es va posar sobre la taula a la darrera junta de seguretat per valorar l'opinió dels cossos policials i acabar de decidir la ubicació. La Jonquera vol controlar els vehicles sde pas però també altres problemàtiques a la trama urbana. Finalment s'ha prioritzat en les dues primeres, cobrir els accessos de la N-II, un dels punts conflictius per l'elevat pas de vehicles i activitats com la prostitució. "S'està redactant el plec de condicions, hem anat a mirar diversos exemples i s'està acabant de parlar amb el Ministeri de Foment", diu Martínez. Més endavant l'alcadessa ha explicat que es volen col·locar càmeres al barri comercial del Pertús "per intentar solucionar el tema de la venda ambulant i de possibles vendes d'estupefaents".