El grup municipal de la CUP de Figueres, representada amb un regidor en el plenari, ha presentat un total de catorze al·legacions al pressupost per aquest any, tretze de les quals busquen un "estalvi" i cinc partides de nova creació. A més, tal i com ha fet en els darrers tres exercicis, la formació proposa reduïr o suprimir les partides destinades a càrrecs de confiança i despeses institucionals.

Així mateix, una de les al·legacions preveu duplicar la partida d'informació i atenció a la dona, per la qual el Govern preveu destinar uns "insuficients" 12.000 €.

La major part de l'estalvi que es preveu amb aquestes al·legacions proposen una nova partida de prop de 650.000 euros per dinamitzar els barris. En aquest sentit, mentre l'equip de Govern contempla una partida de 55.000 euros pel barri de Sant Joan amb la mateixa finalitat, la candidatura la qualifica d'insuficient i diu que "aquestes partides han d'anar més enllà d'aquest barri". Pel que fa a les altres partides de nova creació que proposen, hi ha la implantació de cartelleres per a entitats, un estudi de municipalització del Castell de Sant Ferran que " l'exalcalde, Santi Vila, va prometre" i "una partida de 25.000 euros per desenvolupar un procés participatiu per a la confecció del pressupost (acció que el govern municipal va anunciar i no ha portat a la pràctica)".

Finalment, la CUP diu que "s'ha d'evaluar el deute il·legítim de l'Ajuntament i no pagar-lo". Argumenten que l'Ajuntament té un deute de més de 4 milions per pagar factures a proveïdors amb un interès superior a l'1,2%. "Tenint en compte que l'Estat deixa diners públics als bancs a un interès del 0,5%, la diferència entre aquest i el que Figueres paga (47.500 euros) és il·legítima", insisteixen.