L´Ajuntament de Figueres vol que la Rambla llueixi un ambient festiu per Nadal i per això, malgrat els efectes que van deixar els forts ruixats de diumenge al passeig central de la ciutat, el mercat de Nadal es manté en aquest espai.

Les parades ja s´havien ubicat dies abans a la Rambla en casetes de fusta -com a novetat aquest any- quan, a causa de les fortes pluges, part del terra de la via va cedir deixant un gran esvoranc. El forat va fer caure dos arbres sobre dues de les casetes i un banc, que va quedar enfonsat a la riera que passa amb força per sota del carrer. "Ara les parades es reubiquen a la part nord de la Rambla i un gran avet se situarà al bell mig del passeig", segons va explicar l´alcaldessa, Marta Felip.

Una altra novetat d´enguany és que s´amplien els dies d´obertura i, en aquest sentit, el Mercat s´inaugurarà -tal com estava previst- aquest divendres i no tancarà les portes fins al 24 de desembre. L´horari serà de les deu del matí a les dues del migdia i de les quatre de la tarda a dos quarts de nou del vespre, excepte el dia 24 que s´obrirà fins a la una del migdia.

La instal·lació dels expositors en unes casetes de fusta, que estaran col·locades en forma de u i s´il·luminaran amb mo­tius nadalencs, continuarà essent un dels atractius del mercat. Fa uns dies, el primer tinent d´alcalde de l´Ajuntament de Figueres, Manel Toro, destacava que la Fira de Nadal de Figueres ha guanyat globalment amb "el trasllat a la Rambla, l´ampliació de dies i d´horaris i, sobretot, amb la millora de l´ambientació amb casetes de fusta de disseny uniforme, arbres de Nadal i més il·luminació". Al mercat, es podran trobar tot tipus d´articles relacionats amb aquestes dates.