Malgrat que set carreteres comarcals encara estan tallades al trànsit als voltants de Figueres, tant la capital de l'Alt Empordà com els municipis del seu entorn, especialment Vilatenim, recuperen mica en mica la normalitat després de les fortes pluges de les darreres hores. Amb els efectes de la llevantada encara visibles, a Figueres es continua treballant en la consolidació de l'esvoranc obert a la Rambla i en dragar l'aigua dels molts pàrquings que van quedar negats. Aquest matí ja s'ha obert al trànsit de vehicles el vial nord de la Rambla, mentre que el sud continua tallat a la circulació. Els quatre centres escolars que avui no han pogut obrir portes treballen per poder-ho fer demà.

Tot i que la pluja que ha caigut durant bona part del matí no ha ajudat, Figueres i el seu entorn han recuperat aquest dilluns una certa normalitat després de la llevantada que la matinada de diumenge va provocar inundacions i nombroses destrosses, entre elles un esvoranc de grans dimensions a la Rambla de Figueres.

A Figueres, a banda d'assegurar l'esvoranc de la Rambla amb un mur de contenció fet de sacs de sorra per evitar noves esllavissades, els esforços s'han centrat aquest matí en dragar l'aigua dels molts pàrquings inundats de la ciutat i netejar els carrers de fang. A mig matí s'ha pogut obrir a la circulació el vial nord de la Rambla a la circulació de vehicles, no així el sud, que continuarà tallat fins que finalitzin les obres per tapar l'esvoranc.

També han recuperat una certa normalitat Les Moragues i el barri Marca de l'Ham de Figueres, dos dels més afectats per l'aigua. En aquest darrer barri, diversos centres educatius, com l'escola Anicet Pagès no han pogut obrir les seves portes. A Vilatenim, els bombers han hagut de dragar l'aigua del carrer la Plaça, que des de ahir estava negat.

Tot i que encara no s'ha fet un estudi tècnic per avaluar les destrosses, l'alcaldessa de Figueres, marta Felip, ja va avançar ahir diumenge al vespre que amb tota probabilitat demanaran la declaració de zona catastròfica pels nombrosos danys causats per la llevantada.

Pel que fa als entorns de la capital de l'Alt Empordà, els efectes de la llevantada eren avui molt visibles amb camps negats d'aigua i algunes carreteres encara tallades. De fet, la C-31 al seu pas pel polígon industrial del Pont del Príncep està tallada a la circulació perquè encara no s'ha pogut drenar l'aigua acumulada sota la via del tren. Aquest matí, diversos tractors amb cubes carregaven l'aigua per intentar habilitar la via el més aviat possible.