Arrel de les queixes de molts veïns de la ciutat, el portaveu del PSC de Figueres Pere Casellas s'ha reunit els darrers dies amb diferents comunitats de veïns per tal de tractar el problema que suposen per a la convivència algunes ocupacions, que independentment de les causes que poden haver-les provocat, degut al seu comportament estant trencant la convivència de les comunitats.

D'ençà de l'inici de la crisi s'han multiplicat les ocupacions de pisos a la ciutat de Figueres. Algunes d'aquestes ocupacions, però, degut al comportament dels inquilins que hi habiten estan trencant la convivència a les escales de veïns i en aquest camp, sí, que l'acció del govern ha de facilitar la resolució d'aquest problema.

Casellas s'ha centrat exclusivament en aquelles ocupacions que tenen un comportament incívic i fan que baixi la qualitat de vida dels veïns. No pot ser que es trenqui la qualitat de vida dels ciutadans de manera gratuïta i de manera impune. El govern ha vetllar pels ciutadans i garantir que la convivència a les escales de veïns sobretot, quan es produeixen fets delictius. Pel PSC aquesta serà una prioritat i si tenim responsabilitats de govern, posarem a la Policia a treballar en aquest camp de forma urgent.

Els veïns han transmès a Casellas el seu malestar per la problemàtica derivada de les ocupacions pel que fa a sorolls, venda de substàncies, manca de seguretat, perillositat per les manipulacions de les xarxes de gas i llum, així com la pèrdua de la qualitat de vida i la devaluació dels propis pisos. Han destacat també el nul recolzament i accions per part de l´Ajuntament, fet que segons els veïns els deixa en absoluta vulnerabilitat davant aquest tipus de situacions que afecten cada cop més sovint la ciutat, amb tendència a la cronificació, i al fet d´acabar convertint en un gueto en una part considerable de la ciutat.

Per donar suport i recolzament als propietaris afectats, Casellas proposa un seguit de solucions que passen per la creació d´una Oficina d´Atenció a les Comunitats amb un seguit d´atribucions, entre elles: centralitzar la tramitació de denúncies per actes incívics i delictius, inspecció, acompanyament jurídic, ajuda en els desnonaments i la oferta d´ un pla integral de rehabilitació pels edificis afectats. Segons Caselles el millor que pot oferir una ciutat és qualitat de vida a aquells que hi viuen.