28 de novembre de 2014
28.11.2014
Concurs polèmic

L'alcalde de l'Escala celebra que el Parlament hagi instat a revisar la licitació del CAP

Estanis Puig ha demanat un "compromís explícit del conseller" que respongui a les reivindicacions dels escalencs

28.11.2014 | 16:18

L'alcalde de l'Escala, Estanis Puig, ha valorat positivament la moció aprovada ahir dijous al Parlament que insta el Govern a revisar les licitacions de les Àrees Bàsiques de Salut (ABS) de l'Escala i l'Alt Camp fins que es garanteixi que no hi concorren empreses privades alienes al sector. Puig ha destacat que la moció va tirar endavant sense cap vot en contra, fet que ha atribuït "a la mobilització unitària que s'ha fet tant a l'Escala com a Alcover". Tot i el suport parlamentari, Puig ha demanat al conseller de Salut, Boi Ruiz, "un compromís explícit" en la línia que el Govern aturarà la licitació del CAP de l'Escala i els consultoris associats de set municipis.

L'alcalde de l'Escala també ha demanat que es revisin les bases dels concursos en marxa, entre ells el de l'Escala, per exigir a partir d'ara l'obligatorietat de comptar amb experiència prèvia en gestió de centres d'assistència privada.

Tot i així, malgrat la bona notícia, Puig ha afegit que "la literalitat de la moció no ens dóna garanties que efectivament s'aturi el procés d'adjudicació". En aquest sentit, ha apuntat que "davant l'actitud decidida que presenten els metges d'Alcover", podria ser que el Govern optés per aturar la licitació de l'ABS d'Alcover i tirés endavant la de l'Escala.

Davant la incertesa, Puig ha assegurat que continuaran endavant amb la campanya de recollida de signatures que han començat aquesta setmana i que allargaran fins el pròxim 5 de desembre. Unes signatures que faran arribar al conseller de Salut per tal que s'avingui a aturar la licitació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema