L'Ajuntament de Roses comunicarà a la llista d'interessats en parcel·les a la zona industrial que es començaran a posar a la venda en breu. La setmana passada l'alcaldessa, Montserrat Mindan, es va reunir amb l'Institut Català del Sòl, que hauria confirmat que ho té tot a punt després que fa tres anys una sentència judicial que anul·lava el primer pla del sector ho fes paralitzar.

Incasòl ja havia iniciat el procés de comercialització quan es va aturar. Després d'assegurar-se que el POUM resolia el que la sentència qüestionava, Incasòl i l'Ajuntament van començar a revisar els preus passat l'estiu, tal com va informar Diari de Girona. La regidora d'Urbanisme, Sílvia Ripoll, informava a Empordà TV després de la junta de govern local que s'havia comunicat que en breu es comercialitzaran. Per això es preveu comunicar-ho a les persones que es van inscriure en una llista d'interessats a comprar parcel3les i altres empresaris que poden voler instal·lar-se al polígon.

El polígon industrial compta amb un sòl de 68.933 metres quadtats, 51.718 dels quals són propietat d'Incasòl -d'entre 3.200 i 12.000 metres quadrats- i la resta de l'Ajuntament -de 900 m2 i una de 1.700 m2-. El febrer del 2010 va posar-les a la venda a uns preus de 150 euros el metre quadrat la petita i 170 la gran. S'espera que els preus vagin a la baixa.

La zona industrial, entre la carretera de Roses i la de Vilajuïga, es va començar a projectar el 1998. L'única empresa que s'hi ha arribat a instal·lar ha estat Zodiac. Tant els convenis amb aquesta com el projecte del polígon es van portar als tribunals i en tots els casos els demandants van guanyar. L'Ajuntament hauria anat adequant el polígon a les prescripcions judicials.