El GrupDEA de la Fundació Salut Empordà organitza una activitat solidària i festiva per col·laborar amb la Marató de TV3, l'encerclament de l'Hospital de Figueres i del Centre Sociosanitari Bernat Jaume amb una cadena humana i l'enlairament de globus.

L'acte se celebrarà el diumenge 23 de novembre a l'exterior de l'Hospital i és obert a tothom que hi vulgui participar. Comptarà amb la participació de diferents grups i entitats locals, que actuaran a partir de les 11 h. Són la colla de Gegants i Capgrossos de Figueres, la colla de capgrossos del casal d'avis, la colla castellera de Figueres, el grup Tramuntakada i la Coral de l'Escola Sant Pau.

Al voltant del migdia, es farà la gigafoto que portarà a terme el fotògraf professional Torner. Seguidament, els voluntaris acompanyaran els participants als diferents trams de la cadena i quan es doni la senyal es deixaran anar els globus.

Toni Lázaro, coordinador del GrupDEA, explica que "estem molt contents de la resposta dels col·laboradors perquè tant institucions com negocis i entitats locals s'han implicat en un acte obert a tothom; a famílies, persones de totes les edats i cultures"; per ajudar en la lluita contra una de les principals causes de mort a tot al món, les malalties del cor, que poden aparèixer a qualsevol edat.

La trobada és "un símbol de la unió i la solidaritat de les persones de la nostra comarca, enfront de les malalties, com ho és la Marató de TV3", explica Olga Mesquida, coordinadora del GrupDEA, "un poble i la seva gent envoltant el centre sanitari de referència a la nostra comarca".

Per a una millor organització, es demana que les persones que hi vulguin participar s'inscriguin prèviament a la web de l'hospital, www.salutemporda.cat . Els participants, quan arribin, s'hauran de dirigir al punt d'informació que hi haurà instal·lat a la ronda Rector Arolas, davant de l'Hospital on se'ls assignarà un tram.

La participació a l'acte és gratuïta i es disposaran guardioles per tal que les persones que ho vulguin puguin fer donatius a la Marató de TV3.

La Marató 2014: malalties del cor

La 23a edició de La Marató de TV3 tindrà lloc el diumenge 14 de desembre i es dedicarà a les malalties del cor. A Catalunya, una de cada quatre persones mor a causa d'una malaltia del cor. Poden afectar tothom, tant homes com dones, i a qualsevol edat: des de nadons fins a gent gran. Les malalties del cor són la primera causa d'ingrés hospitalari i fan perdre molta qualitat de vida a les persones que en són víctimes.

GrupDEA Alt Empordà

Professionals sanitaris del Servei d'Urgències de l'Hospital de Figueres constitueixen el GrupDEA que es va formar l'any 2010 i imparteix xerrades i cursos oficials de Suport Vital Bàsic i Desfibril·lació Automàtica. Actualment, el GrupDEA Alt Empordà està format per 14 instructors acreditats pel Consell Català de Ressuscitació.

Una de les activitats que va dur a terme l'any passat el GrupDEA va reunir 700 alumnes de segon d'ESO dels instituts de Figueres i Vilafant per fer una pràctica de ressuscitació bàsica, per compensar l'aturada cardíaca, amb motiu del Dia Europeu de Conscienciació de l'Aturada Cardiorespiratòria. Una formació que enguany segueixen impartint als centres escolars.