Després que s´hagués de suspendre el 5 d´octubre per les previsions de pluja, aquest diumenge 16 de novembre se celebrarà la segona edició de l´Ecofira de Navata, amb una trentena d´activitats que es duran a terme durant tot el dia al nucli antic navatenc. Les xerrades i les classes de ioga tindran lloc a les diferents sales del Centre Cívic. Allà, a partir d´un quart d´onze del matí, s´hi presentarà el projecte de xarxa de calor de Navata (a través de la biomassa) i gestió de franges de protecció d´incendis per autoconsum, a càrrec de l´empresa Ecovat, que du a terme aquest projecte per encàrrec de l´Ajuntament.

A les onze del matí, el meteoròleg de TV3, Francesc Mauri, oferirà la xerrada El canvi climàtic: què hi podem fer? Durant tot el dia, encara hi haurà més xerrades i tallers al centre cívic, mentre que, als carrers de la Creu, Sant Antoni i Sant Pere i places Era de l´Obra i de la Vila, hi haurà venda i promoció de diferents tipus de productes ecològics, a més de tallers. Les empreses del municipi faran promoció de la seva activitat econòmica i els restaurants Swing Gourmet, Bar Sindicat, l´Oca Pintada i Can Janot oferiran tastets de Navata.

La segona edició de l´Ecofira de Navata ha canviat d´emplaçament respecte de la primera edició i de com estava planificada el dia 5 d´octubre. L´alcalde navatenc, Jaume Homs, justifica la renúncia a fer-ho enguany al recinte escolar "perquè la fira, a l´espai escolar, comportava un trasbals en l´operatiu, mentre que al centre cívic i el nucli antic tenim les mateixes possibilitats i també menys feina de muntatge".