L'Associació Comerç Figueres ha donat a conèixer els nominats als tradicionals premis que dóna anualment. La sorpresa ha estat, com sol ser habitual, la categoria de crítica de "Ceba 2014" que té tres curiosos candidats: el regidor del PSC, Pere Casellas, per la seva proposta de reduir a la meitat la zona blava d'aparcament, Diego Borrego (PP) per haver criticat a les xarxes socials una iniciativa de l'entitat i el regidor de Fires i Mercats, Jordi Masquef (CiU), per la gestió de les dates de mercats en dies festius. Tots tres, asseguren, els han fet "plorar" i per això podran ser escollits per aquests guardons, que es lliuraran el proper dia 20 de novembre en el marc del Festival Dalírium.

L'entitat atorga anualment tres guardons: el de comerç, la flaona i la ceba. De moment, no han transcendit els nominats al primer però l'associació sí que ha difós els altres dos. El "dolç" de la flaona té com a candidats al setmanari l'Empordà pel "dolç periodisme i professionalitat per tractar objectivament el sector del comerç de la ciutat i de la comarca"; els hotels de Figueres pels seus "dolços esforços dels hotels associats a la nostra entitat que s'esforcen per millorar la imatges i oferta de la destinació" i, finalment, la xarxa social Visit Figueres per "la promoció de la ciutat a través d'Internet". En la categoria crítica, en canvi, l'entitat ha concentrat els seus "plors" en l'àmbit polític nominant tres regidors, dos dels quals són de l'oposició i un de l'equip de Govern. Casellas ha estat el primer a reaccionar a la seva "nominació" defensant-se a través del seu bloc del motiu de la seva candidatura. En aquest sentit, el regidor diu que no només proposa reduir a la meitat les zones blaves sinó que també vol rebaixar-ne el cost -tal i com voldria l'entitat-, entre d'altres propostes. "Estic content perquè aquesta és una oportunitat per poder explicar el que faré si sóc alcalde amb l'aparcament de Figueres", insisteix.

Pel que fa a la resta de nominats, a Borrego li recriminen les crítiques fetes al "Comerç Fashion Day". Una iniciativa que, diuen, comptava amb la implicació de l'entitat i una agència nova a la ciutat en "benefici de la promoció de la ciutat i el comerç". Al regidor de Fires, en canvi, li critiquen la "mala gestió de les dates de mercats en dies festius i la manca d'una ordenança municipal que ho solucioni pel bé de la ciutat i dels clients". De fet, aquesta no és la primera vegada que l'entitat "premia" l'Ajuntament per la seva gestió. L'any 2012 ja va lliurar a l'àrea de Promoció Econòmica el mateix guardó.