A mesura que s'acosta la data clau del 9 de novembre, nombrosos municipis altempordanesos ultimen els preparatius per incentivar a la particicipació al procés participatiu sobre la independència. Aquest divendres (19 h), a la Sala de Ball de Torroella, hi ha una xerrada sobre les pensions en una Catalunya independent, amb l'economista i activista Arcadi Oliveras i Jordi Millà, del Cercle Català de Negocis.

La vigília del 9-N, dissabte (19 h), a Castelló d'Empúries, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) projectarà, a la Sala Municipal, la pel·lícula "L'Endemà", d'Isona Passola, com a final de campanya. A Garriguella, dissabte (19 h), l'historiador Artur Domingo, oferirà, al celler Mas Llunes, una xerrada sobre "Ens pot ser útil l'experiència de Gandhi ara?" i anirà sobre la desobediència civil. A Garrigàs, dissabte (10 h), pintaran de groc el recinte del Centre Cívic i les Escoles.

D'altra banda, el grup de Convergència i Unió d´Ordis ha reclamat en reiterades vegades poder penjar una estelada a l´entrada al poble. Finalment, aquest cap de setmana, amb el permís i les banderes que ha facilitat el Govern (Independents per Ordis) han penjat una estelada a cadascuna de les entrades del poble. El regidor de CiU Joan Casals ha destacat "la importància de mostrar la voluntat majoritària del conciutadans".

Ordis és un poble adscrit a l´AMI i va aprovar per majoria -excepte l´abstenció d´un díscol del govern municipal- la moció en suport al 9N. En aquest sentit, el grup de convergència ha portat moltes iniciatives al plenari municipal sense cap èxit. "Som dels únics pobles que queden amb una plaça Espanya en el nomenclàtor" explica Casals.