El ple municipal celebrat ahir va aprovar tirar endavant els tràmits per a dissoldre el Consorci del Museu de l'Empordà. En aquest punt, només hi van donar suportCiU, el PP i el regidor no adscrit, Esteve Gratacós, mentre que la resta de grups municipals s'hi van oposar, sobretot, criticant falta d'informació sobre el nou "model" que l'equip de Govern de CiU defensa. Tant el regidor de Cultura, Josep Mª Godoy, com l'alcaldessa, Marta Felip, van demanar "confiança" a les formacions afirmant que s'obrirà un "debat" amb un consell d'experts i que, un cop s'hagi fet això, s'escollirà un director. Amb tot, van insistir què el vol treure molt més rendiment d'aquest espai i que respecten els sector que s'han mostrat contraris a la decisió. "Creiem que els contraris veuran que no s'hi perdrà sinó que s'hi guanyarà", va insistir Felip. El regidor d'ICV, Xavier Monfort, però, va dir que, de moment, no havia cap projecte al darrere i que no hi podien estar a favor. El del PSC, Pere Casellas, va demanar, precisament, que es fes d'acord amb el criteri de persones del sector i la CUP va criticar com s'havia endegat el procés. La regidora, Mireia Mata (ERC), també va criticar l'actuació i va defensar el model actual.

Un altre dels punts polèmics va ser la reprovació, impulsada per CiU, al PP a qui acusen de judicialitzar la política municipal. Part de l'oposició va criticar els instruments utilitzats pels populars però també van insistir que sovint el Govern municipal no és transparent a l'hora de facilitar informacions i que això els obliga a recórrer a d'altres instàncies.

També s'esperava que el ple abordés la sentència que obliga a l'Ajuntament a pagar més de 4,4 milions d'euros a un veí afectat per la paralització d'una tramitació al Pla General. El debat, però, va quedar en una simple petició del PSC d'informació.