El curs escolar 2014-2015 arrenca aquest dilluns amb “total normalitat”, segons el delegat d'Ensenyament de la Generalitat a Girona, Albert Bayot, el qual remarca l’esforç que han fet per augmentar plantilles després de dos anys amb poques o cap contractació. Bayot afegeix que hi ha hagut “conflicte 0” amb els nomenaments.

Aquest curs deixarà de funcionar, després de tres dècades, l’escola de Santa Llogaia d’Àlguema. Amb només quatre alumnes inscrits, el departament considera que és “pedagògicament insostenible”. Bayot ha explicat que l’any passat tenia vuit alumnes, però que aquest curs no hi ha hagut cap nova inscripció i només hi ha quatre nois que hi vulguin estudiar, a Santa Llogaia. El departament ha ofert transport i menjador gra­tuït als quatre alumnes que aniran a escola a la població veïna de Vilafant. El director dels serveis territorials ha destacat que es tracta d’un “tancament provisional” i que, si més endavant repunta l’interès de les famílies per dur-hi els fills, es podria tornar a obrir.

Crítiques sindicals

Per la seva banda, el sindicat CCOO ha criticat el tancament d’aquest centre escolar perquè considera que les dades aportades per la direcció de l’escola no encaixen amb les que ofereix el departament. Segons el sindicat, hi hauria una dotzena d’alumnes que voldrien estudiar al centre, fet que faria que l’escola es pogués mantenir oberta. “Aquí ha passat alguna cosa estranya, no hi ha interès polític perquè aquesta escola es mantingui oberta”, ha criticat el secretari de comunicació d’Ensenyament a Girona, David Pérez.