Agents de la policia espanyola van detenir dijous de la setmana passada els titulars d'una associació pro cànnabis de Figueres, un individu de nacionalitat belga de 45 anys i un altre de nacionalitat holandesa de 42, als quals acusa d'un delicte contra la salut pública, concretament per tràfic a petita escala d'aquesta substància. Els agents han denunciat una tercera persona, de 39 anys i de nacionalitat espanyola, que treballava al local. La investigació, indica la policia, ha durat mig any, des que es va tenir notícia que, presumptament, l'associació es dedicava al narcotràfic. Majoritàriament, els clients eren ciutadans francesos.

Així, els agents van establir un dispositiu de vigilància que els va permetre constatar que, efectivament, a l'establiment hi acudien individus en vehicles amb matrícula francesa, que s'hi estaven pocs minuts, i que se'n tornaven a França.

En el marc del mateix dispositiu, els agents identificaven aquests individus i els comissaven la droga que duien, haixix o cabdells de marihuana. L'última intervenció va tenir lloc a la GI-503 entre Darnius i Maçanet de Cabrenys en un vehicle francès quan es dirigia a França pel pas de Tapis-Coutoges. Duia divuit cabdells de marihuana.

Després de la investigació el jutge va autoritzar l'entrada i escorcoll de l'establiment, que es va fer en una operació conjunta amb la Guàrdia Urbana del municipi. La policia va comissar 600 cabdells de marihuana, 250 cigarrets preparats de la mateixa substància, diversos trossos d'haixix, 10.600 euros en efectiu, una màquina de comptar diners i una balança de precisió, a banda de documentació diversa.

Els detinguts van passar a disposició del jutjat d'instrucció de guàrdia de Figueres, on es va decretar presó provisional eludible amb fiança per als dos individus.

El cap de setmana passat, els Mossos d'Esquadra varen fer pública una altra detenció, el passat 19 de juny a Siurana (Alt Empordà), d'una altra associació cannàbica il·lícita i van detenir-ne tres membres, dos homes i una dona d'entre 22 i 35 anys i de nacionalitat francesa.