Protecció Civil de la Generalitat ha activa l'alerta del Pla de protecció Civil de Catalunya Procicat per la previsió de forts vents. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), per aquest dijous encara s'esperen vents de component Nord i Oest, però serà divendres quan s'intensifiqui el llindar a les comarques del Pirineu i Prepirineu i a l'extrem sud de Tarragona. Es preveu que durant tot el dia es puguin donar ratxes superiors als 125 km/h en aquestes zones. A la resta de comarques afectades el llindar es mantindrà en els 90 km/h. D'altra banda, es manté l'alerta del Pla especial d'emergències per nevades a Catalunya Neucat, d'acord amb les previsions meteorològiques emeses per l'SMC.

Pel que fa al vent, després de l'episodi del divendres, el dissabte l'afectació s'estén a tot Catalunya i continua el reforç a les zones dels extrems sud i del Pirineu i el Prepirineu, amb possibilitat de superar els 125 km/h. A la resta de comarques de l'interior, litoral, prelitoral i Catalunya Central es mantindrien les previsions de superació dels 90 km/h. Protecció Civil recomana fer seguiment de les condicions meteorològiques i adaptar les activitats a l'aire lliure en cada cas, sobretot a l'alta muntanya, a les possibles ventades.

També es recomana tenir en compte mesures de prevenció i autoprotecció pel que fa a fixar bé o retirar els objectes que estiguin a l'exterior (balcons, terrasses,...) i puguin ser desplaçats per l'aire, i evitar aturar-se sota bastides o murs inestables mentre durin les ràfegues de vent.

Pel que fa a la neu, Protecció Civil manté l'alerta del Pla especial d'emergències per nevades a Catalunya Neucat, d'acord amb les previsions meteorològiques emeses per l'SMC. Aquest dijous les nevades podrien superar els 5 centímetres de gruix a cota 600 metres tot i que es redueix la possibilitat d'afectació a les comarques de la Vall d'Aran, l'Alta Ribagorça i el Pallars Sobirà.

Per aquesta matinada i demà es confirmen les previsions per a les comarques de l'Alt Pirineu i Aran i també per a les del Ripollès, el Berguedà i el Solsonès. Les previsions es reforcen especialment a la Vall d'Aran, l'Alta Ribagorça i el Pallars Sobirà on es podran acumular més de 50 centímetres per sobre dels 1.200 metres.

A més, a primera hora de demà, podrà nevar a qualsevol cota de les comarques avisades i progressivament anirà pujant la cota fins als 1.400 metres excepte al vessant nord, on podrà seguir nevant a qualsevol cota. A zones elevades es produirà el fenomen del torb en aquestes comarques. Aquest fenomen es deu a la combinació de la neu i el vent.

Com a conseqüència de la neu continua tallada la BV-4024 entre Bagà i el Coll de Pal, i és obligatori l'ús de cadenes a la a la BV-4031 de Castellar de N'Hug a Toses i també a la C-142b entre Tanau i Pla de Beret i a la C-28 per accedir al Port de la Bonaigua.

Finalment, d'acord amb el butlletí de perill d'allaus de l'Institut Geològic de Catalunya (IGC), Protecció Civil ha posat en prealerta el Pla especial d'emergències per allaus a Catalunya Allaucat. Per aquest divendres es preveu que el nivell de perill sigui marcat, nivell 3 sobre 5. Les zones més afectades per aquest perill són el vessant nord del Cadí Moixeró, al Perafita-Puigpedrós, Prepirineu i Ter Freser. En aquestes zones hi ha neu per sobre de 1.000 metres i els gruixos per sobre de la mitjana a tot el Pirineu oriental, oscil·lant entre 50 i 110 centímetres.