L'assemblea local del PSC de l'Escala es va reunir ahir al vespre i va escollir per unanimitat com a cap de llista de la formació per a les eleccions del 2015 a l'actual tinent d'alcalde, Víctor Puga. L'actual alcalde, Estanis Puig , ja va manifestar abans dels comicis municipals de 2011 que era la darrera vegada que es presentava i fa poques setmanes, després de gairebé vuit anys al càrrec, ho va ratificar. Puig va desbancar a CiU de l'alcaldia (amb Josep Mª Guinart al capdavant) després de dotze anys. El PSC va guanyar les eleccions al 2007 i Puig diu que mantindrà el compromís durant el que queda de mandat però que per "coherènca" no es tornarà a presentar. A més, recorda que durant aquests anys han ajudat a "transformar" el municipi.

L'assemblea d'ahir va escollir sense masses sorpreses i tal i com s'esperava a Puga, que des del primer mandat ha estat la mà dreta d'Estanis Puig assumint la primera tinença d'alcaldia i l'àrea d'Urbanisme. Puga va manifestar ahir que assumirà la primera fila de la llista amb "molta il·lusió perquè considero que un projecte polític i personal sense això no pot tirar endavant". A més, va dir que la seva intenció és seguir amb les polítiques -com ara la contenció o les vinculades a l'àmbit social- iniciades pel seu predecessor però "amb algun matís perquè tothom té la seva manera de fer".

Puga és llicenciat en Dret i exerceix com a advocat, una tasca que compagina amb l'Ajuntament. Té 41 anys i està casat amb dos fills.