El darrer ple de l´Ajuntament de Vilafant va aprovar inicialment la modificació puntual del Pla General d´Ordenació Urbana a l´àmbit de la finca de Fricafor, amb l´objectiu de resoldre el problema de l´encaix de l´empresa càrnia al sector de les Forques. L´alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys (PSC), va defensar la concessió d´una llicència de deu anys a Fricafor perquè apliqui mesures correctores que permetin salvar els 150 llocs de treball que genera aquesta empresa molt arrelada al poble.

Els serveis tècnics de l´Ajuntament vilafantenc han anat celebrant diverses jornades de reunions de treball amb els veïns afectats al local social de les Forques. L´última encara va tenir lloc el dilluns 13 de gener passat, per tal de continuar treballant plegats a l´hora de poder donar idees per tal d´elaborar la reforma del Pla General d´Ordenació Urbana de les Forques.

El grup municipal de CiU, a l´oposició, va reclamar a l´equip de govern que s´elabori un pla de mobilitat per regular el trànsit de camions de l´empresa en aquest nucli. L´alcaldessa emplaça en aquest mes de termini per presentar al·legacions i al procés de participació per millorar la tramitació d´aquest pla per salvar Fricafor.

Podeu llegir la informació a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.