La prohibició de pas de camions per l'N-II ha suposat que 900.000 camions més hagin circulat per l'autopista d'abril a desembre, si es comparen les xifres amb el mateix període de l'any anterior. Durant els dies laborables, uns 9.000 camions s'han desviat i han trepitjat l'asfalt de l'AP-7, uns 4.000 més que abans de les restriccions. Aquest gran augment de trànsit ha suposat que ni Generalitat ni el Ministeri de Foment hagin de compensar Acesa per les bonificacions que aplica als camioners. En principi, s'havia calculat que les administracions havien de pagar 3 MEUR a la concessionària. "Aquest canvi ha tingut un cost zero per a l'administració", ha assegurat el conseller de Territori, Santi Vila.

Des del passat 19 d'abril del 2013, els camions de quatre eixos o més no poden circular per l'N-II a les comarques gironines. Aquesta restricció ha suposat que, durant aquests nou mesos, uns 900.000 camions més hagin hagut de passar per l'autopista AP-7 en comparació amb el mateix període de l'any anterior. En concret, segons dades del Departament de Territori i Sostenibilitat, uns 9.000 camions han circulat per aquesta autopista durant els dies laborables, uns 4.000 més que abans de la prohibició.

En el cas dels dies festius, el Departament calcula que de mitjana, hi han passat uns 2.500 camions de més els dissabtes i uns 1.500 vehicles més cada diumenge. Aquest augment del trànsit de camions tant rellevant ha suposat que ni la Generalitat ni el Ministeri de Foment de l'Estat espanyol hagin de compensar Acesa per les bonificacions que s'apliquen als camioners tal i com havien previst en un inici. Des del principi de les restriccions i davant les crítiques dels camioners, la ministra de Foment, Ana Pastor, i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, van signar un conveni que preveia compensar amb 1,5 MEUR cada administració - 3 MEUR en total- les pèrdues que hi poguessin haver amb les bonificacions dels peatges dels camioners.

Durant aquests mesos, els vehicles de quatre eixos o més que efectuen el recorregut sencer la Jonquera - Maçanet de la Selva (o viceversa) se'ls redueix el preu del peatge en un 35%; mentre que als camions de també quatre eixos o més que fan moviments interns, -accedint a l'AP-7 entre les sortides de la Jonquera i Maçanet i sortint definitivament entre les mateixes sortides, o viceversa- reben una bonificació del 50%. "S'han alliberat uns 900.000 camions de l'N-II i això ha tingut un cost zero per a l'administració, no ha costat ni cinc perquè la inducció de trànsit ha estat suficient per finançar l'actuació", ha avançat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila.

En aquest sentit, el conseller també ha subratllat que el desdoblament de l'N-II està "avançant". Vila ha realitzat aquestes valoracions durant la visita que ha realitzat a l'Institut Català de Recerca de l'Aigua (ICRA) de Girona. Aquesta ha estat la primera vegada que el conseller ha conegut de ben a prop els projectes que es realitzen en aquesta institució i s'ha mostrat especialment interessat amb la sala de rius experimentals, única a Europa. El conseller s'ha reunit durant més de mitja hora amb representats de l'organisme que li han explicat el funcionament de l'Institut. Actualment, tres projectes que es desenvolupen en aquest centre, el Globaqua, el demEAUmed i el R3-Water, han aconseguit ajudes d'1,3 MEUR de la Unió Europea.

"Es tracta d'una institució molt valuosa per Catalunya, que cal presumir-ne, vol vinculada a terres gironines i vull confirmar el compromís del Govern de Catalunya amb aquesta institució", ha assenyalat. "D'aquí uns anys, les societats es barallaran per l'aigua i la gestió correcte d'aquest recurs en un país mediterrani com el nostres és clau, cal que ens adaptem al canvi climàtic i és rellevant que l'ICRA estudiï tots aquests aspectes", ha assenyalat.