La gran quantitat de neu i el bon temps que ha fet aquest cap de setmana llarg a les comarques gironines ha ajudat els hotels del Ripollès i la Cerdanya, que han registrat les millors xifres d'ocupació arribant al 80% i 90%, respectivament. Les quatre estacions d'esquí gironines han rebut 41.000 esquiadors i la gran majoria d'establiments de turisme rural de la Cerdanya han pogut penjar el cartell de complet. La Garrotxa ha arribat a un 75% d'ocupació seguida per la Costa Brava, que ha arribat al 60% d'ocupació, la mateixa xifra que ha assolit Girona ciutat. Com és habitual, gran part de les reserves s'han fet a última hora i les estades mitjanes s'han limitat a una o dues nits.

Les comarques de la Cerdanya i el Ripollès són els territoris que han assolit millors xifres d'ocupació durant aquest cap de setmana llarg de la Puríssima. La Cerdanya ha arribat al 90% d'ocupació, seguida del Ripollès amb un 80%, la Garrotxa amb un 75% i la Costa Brava i Girona ciutat amb un 60%. S'ha de tenir en compte que a la Costa Brava només han obert un 30% de tota la planta. La comarca de la Selva i l'Empordà s'han quedat en un 55% d'ocupació.

Segons les dades aportades per la Federació d'Hostaleria de les comarques gironines, la gran majoria dels turistes només han passat 1 o 2 nits als establiments gironins. La gran majoria dels visitants han estat parelles i famílies de la demarcació de Barcelona tot i que a l'Empordà també s'hi han apropat turistes francesos i la Costa Brava ha estat l'escenari escollit per diversos grups de turistes espanyols.

La gran majoria dels hotels gironins es mostren "satisfets" amb els resultats d'aquest cap de setmana llarg que ha millorat una mica les xifres de l'any passat tot i que comptava amb un dia festiu menys. "Les reserves d'última hora han acabat d'ajudar perquè els turistes s'han guiat per la climatologia", ha explicat la responsable de comunicació de la Federació, Marina Figueras.

Tot i això, des de l'Associació Grup Costa Brava Centre, el seu gerent Martí Sabrià, ha explicat que també s'ha detectat un gran nombre de turistes que en comptes de passar una nit fora de casa aprofitaven els dies festius per "fer excursionisme" i visitar el seu lloc escollit de sol a sol i a la nit tornar cap a casa. "Les úniques localitats que han rebut més afluència de turistes han estat aquells municipis que disposaven d'una bona oferta de compres com Platja d'Aro", ha afegit.

Pel que fa als establiments de turisme rural, els locals de la Cerdanya i el Ripollès han aconseguit penjar el cartell de complet, seguits de l'Alt Empordà, el Baix Empordà i el Pla de l'Estany que han arribat al 70%. "Són bones xifres però un xic inferiors a les de l'any passat perquè el Pont de la Puríssima del 2012 va durar quatre dies", ha recordat el president de l'Associació de Turisme Rural de les comarques gironines, Ramon Corominas.

Tot i això, des del sector estan "preocupats" per les festes de Nadal. "Fins ara sabem que el dia de Cap d'Any tindrem gent però la resta de festius no hi ha gairebé cap reserva", ha explicat Corominas. No obstant aquestes males perspectives, els establiments volen ser "optimistes" i esperen que les reserves d'última hora salvin els comptes.

Pel que fa les estacions d'esquí del Pirineu gironí - Masella, Molina, Vallter 2000 i Vall de Núria- han arribat als 41.000 visitants. L'estació que ha rebut més esquiadors ha estat Masella, amb 21.000 visitants. Molina ha aconseguit 10.000 esquiadors, Vallter 2000 uns 5.500 i Vall de Núria uns 4.500. Els gruixos de neu pols s'han mantingut entre els 55 centímetres i més d'un metre. Totes les estacions d'esquí han coincidit en què el dia més fort ha estat el dissabte. Masella, Molina i Vallter 2000 han pogut obrir totes les seves instal·lacions mentre que Vall de Núria ha obert nou de les onze pistes d'esquí possibles.