La plataforma contra la línia de molta alta tensió (MAT) ha convocat per demà una jornada lúdica i de protesta contra les expropiacions de finques afectades per aquesta infraestructura entre Bescanó i Santa Llogaia d'Àlguema. Segons expliquen els organitzadors, l'activitat consistirà en "una difusió simbòlica, però al mateix temps impactant, de missatges sobre els efectes de la MAT sobre la salut i el medi ambient".

L'acte tindrà lloc a Medinyà a les 12 del migdia, davant l'hotel restaurant Medinyà. La plataforma considera que "l'objectiu real de la MAT és rescatar el sector elèctric espanyol i permetre-li exportar els seus brutals excedents elèctrics cap a Europa i així evitar el fet de tenir aturades les noves centrals de cicle combinat de gas i haver de rebaixar la potència o bé aturar reactors nuclears".

Al mateix temps, asseguren, "és una infraestructura que topa frontalment amb la transició renovable i ens fa més dependents, cosa que en un país com el nostre, amb una dependència energètica de l'exterior del 96%, fa impensable cap possibilitat real d'independència política".

La plataforma anti-MAT "és un projecte que no respon als interessos generals de la població, només a l'enriquiment de grans empreses, fruit del model econòmic capitalista que ens fan viure i ens ofega cada vegada més. Jugar a aquest joc de l'energia i pensar que el consum pot ser infinit, quan vivim en un planeta on els recursos són finits, és tota una irresponsabilitat per part de les empreses i poders polítics que ho avalen, però també nostra, com a consumidors diaris d'aquesta energia".